Ha az utcán való kéregetés bűncselekmény akkor az interneten való koldolás miért nem bűncselekmény?
Ha egy hajléktalan embert aki a napi ételért kéreget megbűntetnek akkor a vloggereket youtubereket akik kirakják a paypal számlájukat és kéregetnek ráadásul teljesen felesleges dolgokra nem is ételre kérnek pénzt azokat miért nem bűntetik meg?
Ha egy hajléktalan aki nem erőszakos nem zaklat csak egyszer kérdezi meg hogy szeretne 50 forintot ha lehet ,és azt megbüntetik de aki nagy pénzeket kéreget interneten keresztül azt nem büntetik meg de miért?
Pedig az is koldolás ,csak virtuális koldolás , ugyanúgy ahogy a Chatrouletten lévő meztelenkedő férfiak szatírkodást követnek el mutogatják magukat és azokat is büntetni kellene nem csak azokat akik élőben mutogatják magukat.
Kinek? Annak aki a munkáját, idejét energiáját fekteti bele a tartalom és videó készítésbe, és ebből él meg, ugyanúgy mint mások a munkahelyükből. Miért? Mert nekik is van számla, és enni is kell valamit, ráadásul a videószerkesztő, grafikai programok is fizetősek többségében, és a saját infrastruktúráját is fejleszteni kell időnként. Van a fix YouTube fizetésük a megtekintések és a reklámok után, és ezt egészítik ki egy lehetőséggel, hogy aki szeretné támogatni, mert tetszik neki az a tartalom amit gyárt, és ő ilyen téren ingyen nézi a videóit, ha esetleg úgy gondolja akkor küldhet is neki pénz, így honorálva azt a munkát, amit a videós az emberek szórakoztatásába fektet bele, hogy legyen honnan tájékozódnod, informálódnod, kikapcsolódnod egy nehéz nap után leülve a YouTube elé...
Ez semmiképpen nem koldulás, ahogyan még az sem volna az (mint írtam) ha én ide kiírom a bankszámlaszámomat, hogy akinek van kedve utaljon. Nem vagyok borzasztóan rászorulva ráadásul én nem is adok érte ellenszolgáltatást.
Nem a te dolgod megítélni, hogy ki beteg és ki nem, illetve, hogy ki mire költse a pénzét szerintem. Magánügy. Szerintem nem probléma, ha valaki magában úgy érzi, hogy egy kedvenc tartalomgyártóját kisegíti pár ezerrel, főleg, hogy kap is érte ellenszolgáltatást. Nem kommentálom a hajléktalanok kergetését, az is mindenkinek magánügy, hogy ad-e vagy sem. Magam részéről inkább halászni kell megtanítani az embert és odavinni a vízhez, mint halat adni a szájába. Vagy az a problémád, hogy nem osztja szét mindenki a vagyonát mindenféle teljesítmény, ellenszolgáltatás nélkül minden szembejövő embernek, de főleg neked nem? Vagy, hogy az állam miért nem ad ingyen lakást csak mert az jár? Azért mert akármennyire is szomorú, de ez a mentalitás szokta csődbe vinni a gazdaságokat pár év alatt. Nem erről volt szó, de a gondolatmenetedből ezek a dolgok egyenesen következnek. Persze lehet adakozni, de én nem bélyegeznék meg másokat az alapján, hogy hova mennyit fizet a saját belátása szerint, vagy hogy fizet- e egyáltalán, hanem sokkal inkább az emberek szuverén döntésére bízom a dolgot.
Remélem érthető volt a két dolog közti ordító különbség, mert nincs kedvem és nem is fogom leírni ugyanazt megint, amit eddig már megtett előttem is jó pár ember, csak esetleg nem ennyire kifejtve...
Már nem azért de őszintén hallottátok János Bácsi történetét a hajléktalan Mikulást?
Sajnos már elhunyt ,de amikor élt egész évben a stadionok megállónál ült ugri bugri nyuszijával és az egész pénzt amit egész évben adtak neki azt legyűjtötte és minden évben december 5-6- án Mikuláskor beöltözött Mikulásnak és a gyerekeknek vett mikulás csomagokat az egész évben megkeresett pénzéből.
Aztán úgy ment el önkéntesen óvodákba iskolákba Mikulásként.
Csak hogy tudjátok egész nap ott ülni a hidegben hóban fagyban hőségben eléggé kemény meló ,és ő az egész megszerzett pénzt eljotékonykodta gyerekeknek.
Na erre mit mondtok?
Nyugodjon békében János Bácsi a hajléktalan Mikulás.
ő volt a legjobb ember aki embertelen körülmények között is ember maradt , hajléktalan szállón lakott és az utolsó megszerzett pénzét oda adta a gyerekeknek az helyett hogy magára költötte volna.
Egyébként az hogy kiállsz a mínuszokba kéregetni az is munka ,csak tessék majd meglátnánk hogyha egy napra hajléktalan lennél akkor meglátnád milyen kemény az élet.
Egy idős fogatlan kopasz hajléktalant nem vesznek fel sehova dolgozni még akkor sem ha tiszta ápolt a hajbeültetés 1 millió forint a fog pótlás szintén pénzbe kerül ,egy hajléktalan csak kéregetéses munkával tud pénzt keresni.
Ha már nem tudtok mit mondani a mondandómra az jó jel ,az azt jelenti hogy igazat mondtam és már nem tudtok vissza támadni hogy nincs igazam.
Beláttátok hogy igazam van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!