Charlessheepford kérdése:
3 hete történt az eset. Iszogatunk az alberletben a barátainkkal és egyszer csak elkattantam. A lakótársamat életellenesen megfenyegettem. Milyen lehetséges jogi következmények lehetnek?
Figyelt kérdés
Olyanokat mondtam például hogy "kivéreztetlek te retkes kutya" és "megolek/kinyirlak". Stb.2020. dec. 6. 14:30
1/3 anonim válasza:
Mármint halálosan megfenyegetted.
Ne eufemizálj!
Milyen kontextusban történt?
Min húztad fel magad?
2/3 anonim válasza:
Remélem lesz, és elzárnak a társadalomtól.
3/3 anonim válasza:
Semmilyenek.
A magyar jogrendszer NEM foglalkozik egymást ismerő személyek kijelentéseivel.
Ha idegennek mondtál volna hasonlót,az már fenyegetésnek minősülhet.
Ha egy napi életvitelszerűen ismert személynek mondasz ilyet,akkor vizsgálandó a kapcsolatotok milyensége,mióta tart,milyen erkölcsi és viselkedési szinten van...stb.
Ezzel a hatóság nem foglalkozik,"csak" ha a fenyegetés már valamilyen módon megvalósult,és a sértett feljelentést/vallomást tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!