Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kinél hogy van? Ledolgoztatják...

Kinél hogy van? Ledolgoztatják az ebédidőt vagy sem?

Figyelt kérdés
Nálunk le kell dolgozni a félórás kaja szünetet. Azt tudom, hogy elvileg köteles kiadni a munkáltató, de ahogy hallom nem mindenhol dolgozzák le, sőt. Vagy olyan is van, akik hétközben félórával tovább vannak, de pénteken annyival előbb elmehetnek.

2020. dec. 2. 15:52
A kérdező szavazást indított:
Igen, ledolgoztatják.
Nem, a 8 óra az 8 óra.
Egyéb megoldás van rá.
21 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:

En is eddig olyan helyen dolgoztan ahol a 8 ora valojaban 9.

A mostani helyem csak olyan hogy nem a napi oraszàmnak kell meglennie, hanem az évesnek. Tehàt jo, ha évvégére nem marad 50-60 oràm amit valahogy le kéne még dolgoznom mert àllandoan"lógok".

De a fönököt ez sem érdekli amugy, csak engem. Tavaly is ugy zàrtam hogy jeleztem hogy x oràm nincs meg, minusszal kezdhetem az ujévet ill tuloràkkal, es azt mondta hagyjam, nem szàmit.

(Részmunkàban vagyok, napi jelentés kötelezö minden percről is, halàlpontosan vezetve van minden)

2020. dec. 2. 15:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A napi munkaidő hosszától függ:

[link]

2020. dec. 2. 15:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a 8 óra az 8 óra. Elvileg le kéne dolgozni, de a főnök mindig elenged minket. Nagyon ritka az, ha ténylegesen a munkaidő végéig kell maradnunk, túlóra meg évi 4-5 alkalommal van, legfeljebb 1 óra.
2020. dec. 2. 16:14
 4/7 A kérdező kommentje:
De amúgy a gyárakban sincs ledolgozás. Van félórás kajaszünet, de azt is kifizetik, és nem is kell tovább maradni. Hogy van ez?
2020. dec. 2. 16:27
 5/7 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Úgy van hogy a nagy multicégek betartják a törvényeket. Mert nem kockáztatnak.
2020. dec. 2. 17:02
 6/7 anonim ***** válasza:

A gyárakban müszakok vamnak egy nap 24 orabol áll tehát hárommal osztva muszaj 8 orának lennie különben mindenki belekavarodna mikor hánytol hányig vannak mert állando változo lenne:

I.müszak 6-14:30

II.müszak 14:30-23:00

III.müszak 23:00-7:30

Masnap

I.müszak 7:30-16:00

II.müszak 16:00-0:30

III.müszak 0:30-9:00

Es senki nem tudnà egy idö mulva kinek mikor kell kezdeni:D

2020. dec. 2. 18:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Én amikor diákmunkán dolgoztam egy multinál a gyárban akkor 7 és fél órát fizettek ki. :D Persze azt nem a multi számfejtette, hanem az iskolaszövetkezet.
2020. dec. 2. 19:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!