Szeretnék segítséget kérni,tudtok?
Sziasztok! :)
16 éves srác vagyok,és elég rossz környéken lakunk.
Már elég sokszor kötöttek belém és támadtak meg a utcán,iskolában,buszon,lejáróban.
Suliban veredkedtem párszor,és ha valahogy sikerült megvédeni magamat mindig engem toltak le hogy miért vertem meg.
Meg sokszor azon jár a eszem hogy hogyan is védhetném magam meg,gondolkoztam már önvédelmi sportra (karate,mma,aikodo),de mindig az volt hogy max 1-3 hónapra lesz elég,és úgyis iskola mellet nincs időm.
Másik az volt hogy venni gázsprayt,csak az baj hogy most max rendelhetünk mert nincs önvédelmi bolt a közelbe,de anyámék úgy se egyeznek bele,és lenyomják a rendelést.(mert nekem minek azt)
Gondoltam veszek kést egyszerűség kedvéért,de anyám:Minek az neked,ölni szeretnél?
Egyszerűen nincs ötletem hogy hogyain védhetem meg magam,mert folyton azon jár ahogy eszem hogy mi lesz ha móresre tanítanak 2-10 ember mert valamilyen okból nem teszek nekik.
Folyton érzem magam körül hogy megy a balhézás meg a sz...keverés minden hol,otthon-iskolában-utcán,lassan már azt érzem hogy levegőt se vehetek mert belém kötnek.
Apám aki hajlandó erről beszélni.
A fegyvereket felejtsd el - avatatlan kézben egy kés csak arra jó, hogy elveszik tőled és téged szurkálnak meg. Vagy arra, hogy a harc hevében úgy szúrod meg a támadót, hogy beledöglik és akkor meg te ülhetsz...
Gázspré dettó, az is max arra jó, hogy gyorsan fújsz és futsz, de egynél több támadó ellen általában az is hatástalan.
A legjobb tanács amit adhat ilyenkor az ember, hogy kerüld a konfliktust és a helyzetet. Mindig járjon a szemed körbe, tudd, hogy ki/mi van mögötted és melletted. Ha melegszik a helyzet (pl. kiszúrod, hogy követ Kolompár Rikárdó és baráti társasága) akkor gyorsan elhúzol. Szégyen a futás, de általában hasznos és a legkisebb erőfeszítés. Kerüld az ismerten veszélyes helyeket. Ha ennek pl. az az ára, hogy mondjuk egy távolabbi buszmegállóból kell +10 perc alatt hazagyalogolni, mert arra biztonságosabb akkor vállald be.
Aki fegyvert használ fegyver által vész el. Nem véletlenül. Minden fegyver kétélű, ha ellened használják, már késő eszmélni. Ugyanis az a helyzet, ha erősebb vagy, fegyver nélkül is az vagy, ha gyengébb, úgy is elveszik tőled a fegyvert.
Egy közösségben előfordulhat kezelhetetlen ember, de ez ritka. A legjobb módszer a barátságos de öntudatos viselkedés. Mindenkinek megadjuk a kellő tiszteletet, a gazembernek is, míg nem köt belénk (és ebben az esetben nem lesz rá oka). Az agresszív emberek a leggyakrabban azért támadnak, mert úgy vélik, kihívó a másik viselkedése. Ezért kell jóindulatúnak lenni. A heccelődőktől meg lehet kérdezni, mit szeretne, vagy hogy mi belőle a haszna. Ha a szó nem használ, akkor lehet távozni. De ennek szükségességét némi gyakorlással időben fel lehet ismerni.
Kell neked mindent mellre szívni? Légy nagyvonalúbb!
Az a baj hogy én az a gyerek vagyok hogy inkább senkihez se szólok hogy nehogy baj legyen
Pontosan.
A két "fajta" gyerek akiket állandóan vernek az:
- A nagypofájú (és gyenge egyben)
- A sarokban ülő
Az elsőt azért verik, mert utálják, a másodikat azért, mert mivel nincsen aki bevédje ideális áldozat típus.
Barátkozz, akkor mindjárt nem egyedül mész majd haza, ha pedig 3-4-5 fős csoportokban közlekedtek nem fognak azért megtámadni...
Én az a gyerek vagyok hogy inkább azokkal barátkozok akiben megbízok.
És aza baj hogy a barátaim messze laknak,és alig vannak.
De úgy vannak a csendes gyerek vagyok,de úgyis megvédem magam ha kell,az a baj hogy úgyis belém kötnek.
Kerüld a támadóidat minden áron, járj edzeni és küzdősportolni (hogy minél elrettentőbb legyen a fizikumod), járj néha lőtérre hogy legyen tapasztalatod a lőfegyverekkel mikor nagykorú leszel, addig pedig hordj gázsprayt mert a késnek nem csak hatalmas jogi következményei vannak, hanem nehez bánni vele, elvehetik, és a sikeres szúrásnál is minimális a visszatartó ereje.
Ha megtehetném akkor kollégiumba mennék ezek elől, nem mindenhol ilyen tirpákok a népek, az én zaklatásom is abbamaradt amint elköltöztem, bár én lany vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!