Kijárási tilalom alatt lehet havat seperni a házunk előtt, és síktalanítani a járdát? Ha nem, és 5 óra 1 perckor valaki elesik, és balesetet szenved, mert jégpályává fagyott a járdára leesett csapadék, hibáztatható vagyok?
Az egyik kivétel az "egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal".
A járda csúszásmentesítése ennek tűnik.
Ahogy a legelső válaszoló mondja, konkrétan életveszélyt hárítasz el a lapátolással, sózással.
Bár igaz ehhez először hó kellene...
Szerintem meg a kérdés trollkodás. Kb. száz másikkal. Meg vannak már a kérdezők veszve, hogy valami kibúvót találjanak a kijárási tilalom alól. Mi van, ha 500 méterre vagyok a háztól, de a kutyám feje átlóg, mi van ha ez meg az van, ha 8 óra egy percre érnék haza bemenjek-e inkább a szomszédhoz ami közelebb van, teljesen életszerűtlen kibúvók, csak hogy bele lehessen kötni valamibe.
Havazáskor sokan kimennek többször is, de ha 5 előtt csinálod tényleg a legkomolyabban kérdezem, hogy mi történik, ha 4 -kor esik el valaki? Akár fél négykor, vagy éjfélkor?
Meg én pl. lefekszem este aludni - másokkal egyetemben - ahogy mások én sem értesülök róla éjjel, hogy éppen éjjel leesett a hó és nem állítok be ébresztőt óránként, hogy megnézzem, meg hajnalban se kelek fel ha nem szükséges más miatt. Felelősségre vonható vagyok-e, ha 2:57 perckor elesik valaki a ház előtt a járdán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!