Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek jogos volt ezesetb...

Szerintetek jogos volt ezesetben a házkutatás?

Figyelt kérdés

Kedden reggel berontott 3 rendőr egy házkutatási paranccsal, hogy lefoglalják az összes elektronikai cuccomat. Majd közölték, hogy 2 óra múlva menjek be a kapitányságra kihallgatásra. De a kikényszerített vallomásom után sem adták vissza.

Az indok az volt, hogy egy elmebeteg fickó feljelentett, hogy én zaklatom és rágalmazom. Ő zaklat engem, meg környékezi meg a hozzátartozóimat. Az indok az volt, hogy írtam egy darab emailt a feleségének augusztusban, melyben kértem, szálljanak le rólam. Illetve szeptember közepén felhívtam kb. 10-szer egymás után, mert megszökött a kecskéje. Elvileg valaki azóta is "zaklatja", meg az a nagy baja, hogy valaki bejelölte kamu fiókról, de az sem én vagyok. -de ezekhez semmi közöm. A rendőrségen nagyon bunkók voltak, meg rám akartak kenni mindent, ami igazából az, hogy bejelölték az alakot kamuról.... Meg kicsikarták a telefonom kódját, mert akkor "több százezerért feltöri a szakértő"

Valóban csengettem, de nem én zaklatom, illetve ő engem, valamint szerintem ezzel semmilyen bűncselekményt nem követtem el és jogtalanul akartak kicsikarni belőlem tanúvallomást. Telefonom azóta is ott van.

Mit lehet tenni?

2020. nov. 29. 12:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

"De a kikényszerített vallomásom után sem adták vissza."

Te voltál az a kérdező tegnap, akit telefonkönyvvel vet félholtra 3 nyomozó?

2020. nov. 29. 12:06
 2/12 A kérdező kommentje:

A telefonomat mérték be a szeptemberi csengetések után, így jelentek meg nálunk és vitték el a telefonomat....

Bent nem hagytak szóhoz jutni, kicsikarták a feloldó kódomat (nincs titkolni valóm, de kellemetlen), nem várták meg az ügyvédemet és hülye kérdéseket tettek fel, amik nem is bűncselekmények Pl. valaki kommentben odaírta neki, hogy csalja a feleségét Facebookon... De ez sem én voltam, ő nyomul rám.

Eskü gaz, a szüleim most azt hiszik köztörvényes bűnöző vagyok, meg engem bántanak azért a pár csengetésért, miközben ő nyomul kelletlenül évek óta....

2020. nov. 29. 12:07
 3/12 A kérdező kommentje:

#1 NEM! Én ma regisztráltam. Viszont apám azóta velem őrjöng, meg korábban sem hitte le, hogy az alak zaklat engem. Mert mit merészeltem felhívni a nyilvánosan közzétett telefonszámát.... De ezzel sem valósult meg semmilyen bűncselekmény, csak a 3 nyomozó közölte vele, hogy én zaklatom az XY-t, azóta őrjöng....

Igen, kár volt csengetni, de ezért senkit nem kell feljelenteni szerintem.... Apámnak meg kicsinálni engem, hogy mit bántom ezt az alakot, aki 2 éve zaklat.....

2020. nov. 29. 12:13
 4/12 A kérdező kommentje:

Pont azért nem jelentettem fel eddig ezt a gazembert, mert tudtam , hogy így reagálnának. Most az a legújabb, hogy tetszik nekem ez a fickó...

Nem az a gáz, hogy ő zaklat, de nem jelentettek fel és a saját családom sem áll mellém és be akartak ismertetni velem, olyat, amit nem tettem.... Nem is olvashattam el a vallomást....

2020. nov. 29. 12:18
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
Első sorban leírod hogy volt parancsuk, tehát jogos.
2020. nov. 29. 13:46
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

Tanulsag:

1)Facen nem kommenteljik senki kepet

2) nem telefonalunk egyszer se,mert manapsag zaklatasnak szamit

3) soha tobbet ne szolj senkinek az elveszett allata miatt

4) a telod es heped valszeg elveszik toled a sunok,vegetsz ujat

5) ne vegyel tobbet a nevedre semmit

6) ne feszbukozz

2020. nov. 29. 15:17
 7/12 anonim ***** válasza:
54%

Jajj ez az a lány aki legutóbb még a szüleire volt mérges, mert állítólag zaklatja ugyanez a szomszéd :D

Végül kiderült hogy mi is a helyzet.

Miért zaklatod a szomszédot?

2020. nov. 29. 16:07
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem értem miért kellett volna visszaadni a telefonod. Le van foglalva. Pont. Az most nem a tiéd.

Olyan sincs hogy nem olvashattad el a jegyzőkönyvet, hisz alá kell írnod... szóval a történet több sebből vérzik.

2020. nov. 29. 16:11
 9/12 árokpart ***** válasza:
80%
Dehogynem az övé mivel, hogy a tulajdona. A benne lévő adatokat fel lehet használni de maga a telefon az a tulajdonosáé.
2020. nov. 29. 16:15
 10/12 árokpart ***** válasza:
77%
Egyébként ha így van ahogyan leírtad az egész eljárás nem volt jogos. Ról sokan beihednek és így könnyen meg tudják félemlítani őket te is így jártál sajnos.
2020. nov. 29. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!