Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi lesz most? Sürgős, fontos

Mi lesz most? Sürgős, fontos

Figyelt kérdés

2haverom tescóba lopott néháby dolgot,összesen 4000ft körüli értékben,énnálam semmi sem volt,semmit nem tettem el,biztosnágiőrök behivtak minket szobába és rendőrüöket hivtak jegyzőkönyvet vett fel meg zsaruk felirtak mindent,kifizették a cuccokat mert aztmondta biztosnági h ez enyhítő körülmény.de a nagy izgalomba meg félve h mileszvelem mivel nagykoru vagyok és mert azthittem másik 2 srác aztmondta h tudtam h lopnak,aztmondtam hogy láttam hogy elteszik a cuccot,így büntásr vagyk.a 2 srác 18évnél fiatalabb én viszont idősebb,még nem volt semmi rendőrségi ügyem,most mi lesz velem,meg a 2sráccal??

Légyszi válaszoljatok!

2010. aug. 11. 06:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hát, ez nem bűncselekmény, csak szabálysértés.

Viszont a szabálysértési törvény most változott, ezentúl akár egy csokiért is kaphatsz néhány nap elzárást.

Priuszod nem lesz, de az lehet, hogy pár napra benyomnak a fogdába. Vagy kapsz egy pénzbüntetést. Annyi.

2010. aug. 11. 08:46
 2/13 anonim válasza:
semmi kapsz egy csekket azt befizeted de azt fizesd ki mert ha nem azert tènyleg dugyi jar
2010. aug. 11. 10:29
 3/13 anonim ***** válasza:
NEm ez az igazi kerdes. Hanem az, miert loptatok?
2010. aug. 11. 16:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Tanulni kell belőle
2010. aug. 11. 16:24
 5/13 anonim ***** válasza:

Ezért is járhat dutyi mostmár.

De azt még senki nem tudja, hogy fognak-e adni ilyenért, mivel most változott a törvény.

Lásd:

[link]

2010. aug. 11. 21:21
 6/13 A kérdező kommentje:
és ha lesz belöle ügy mennyi időn bellül küldenék ki a papírt postán?mert még nem kaptunk semmit.
2010. aug. 26. 12:03
 7/13 anonim ***** válasza:
22%

Én speckóü levágnám a karotok mint ahogyan pár országban ezt teszik !!!

Gondolom nem azért loptatok mertéhesek voltatok, vagy nem egy kis csokit ami gyerekes csínytevés !!

Mit gondoltok ki fizeti ki amit elloptok ???

Szegény eladóktól vonják le akik egész nap güriznek minimálbérért !!

Gratulálok !! Faca gyerekek vagytok !!

2010. aug. 26. 12:31
 8/13 anonim ***** válasza:
64%

Téged vesznek elvileg elő, mert te vagy a nagykorú. Amúgy semmi sem lesz az ügyből, nyugi. Max tényleg kapsz 1 csekket és be kell fizetned.

Kedves előző meg az édesanyádba visszaküldelek :)

2010. aug. 26. 15:21
 9/13 anonim ***** válasza:
Tényleg most változott a törvény, de 4000 forintért nem fognak elzárni. Valószínűleg büntetést kell fizetned (néhány 10 000 forintot). Egyébként ez szabálysértési ügy, vagyis hivatalos hátrányod nem lesz belőle (nem leszel pl. büntetett előéletű), viszont később, ha hasonló jellegű (tehát nem pl. sebességkorlátozás megszegése, kresz szabály be nem tartása, hanem mondjuk újabb bolti lopás) szabálysértési ügybe keveredsz, akkor a büntetés megállapításakor számítani fog, hogy már volt ilyen eset, tehát komolyabban megbüntetnek.
2010. aug. 26. 15:28
 10/13 anonim ***** válasza:
51%

Kedves 15:21-es én meg csak annyot kívánok neked hogy Tőled is lopjanak ! :)

Szeretném látni akkor hogy áll a szád :)

2010. aug. 26. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!