Ha lekésem a vonatot hazafelé, igy nem érek haza este 8-ig, a pesti szállodák pedig nem fogadnak, mert nem üzleti úton vagyok, akkor mit tehetek?
Sajnos most már a csuti cigó nem tekinti indoklásnak az idős rokonok segítését.
Engem tegnap este büntettek meg.
Én a XI. kerületben Gazdagrét-Hosszúrét-en lakom. Az Infoparkban dolgozom. Nagymamám pedig a XVI. kerület Mátyásföld-Árpádföldön lakik. (nem tudom pontosan, hogy melyik területhez tartoznak a címeink)
A Google Maps és a BKK tervező szerint is, az Infoparkból a leggyorsabb út 1 óra 02 perc, ha minden átszállást 1 perces várakozással kapok el, nem kapok piros lámpát a zebrán, stb.
Nagymamámtól haza 1 óra 24 perc, ugyanezekkel a feltételekkel.
Én pedig 17:00-kor végzek. Utána azért még ki kell lépni a rendszerből, megvárni míg kikapcsol a gép, kifelé táskát ellenőriztetni, stb.
87 éves, senki nem tud neki bevásárolni (dédszüleim már nem élnek, testvére nincs, egyetlen gyereke apám, aki portás, reggel 6-tól este 10-ig dolgozik), csak én. A környék nagy része öregekből áll, akiknek szintén nem nagyon vásárolnak a rokonok, sőt, én szoktam néha nagymamám szomszédjainak is venni pár dolgot.
20:09-kor leszálltam a buszról. Sietve nekilódultam nagy léptekkel a ház irányába, természetesen az első keresztutcából kikanyarodott egy rendőrautó, nyomott egy satuféket (enyhe túlzással), kipattant, Ózd külsőről frissen felhelyezett, önmagát Cordell Walker-nek képzelő Kovács Főtörzs. Megkérdezte hova megyek, mondom haza, megkérdezi munkából gyógyszertárból, orvostól jövök-e, mondom nem.
Közölte, hogy akkor 50.000 lesz.
Gyorsan ledaráltam neki a helyzetet, amit fent is leírtam. Annyit kaptam válaszként: "Nem érdekel a nagyanyja. Már percekkel ezelőtt otthon kéne lennie."
Reggel 5-ig elbújsz egy híd alá.
Mint írtam, lefognsk puffantani. Azonnal. /valamiért töröltetted. / . Én azt tenném...
Viccet félre téve. 3 műszakban dolgozom. Eddig még a kutya nem kérdezte meg, hogy éjfélkor mit keresek az utcán.
6: "Megkérdezte hova megyek, mondom haza, megkérdezi munkából gyógyszertárból, orvostól jövök-e, mondom nem."
Elgondolkodtató helyzet.
Nem lehetett volna munkahelyeden csináltatni egy ilyen papírt, hogy te este 8 után érsz haza a munkahelyedről? Szerintem egy kicsit is rugalmas cég megtenné. Mert akkor egyszerűen megmondod, hogy munkából jössz haza, és mutatod a papírt. Le vagy védve. Egyedül akkor lenne gond, ha este 8 után olyan helyszínen kapnának el, ami eléggé kiesik a munkahely-lakás útvonalból. Tehát pl. Mátyásföldön. Ha erre ügyelsz, akkor nem lenne bajod.
A másik variáció, hogy reggel, munkakezdés előtt vásárolsz be és utazol ki nagymamádhoz.
Amúgy, azért ez így nagyon nem jó. Gyakorlatilag rajtad múlik, hogy nem hal-e éhen? Mondjuk megbetegszel, letesztelnek, pozitív leszel, 10 napra karanténba vágnak, akkor 10 napig mi lesz a nagymamáddal?
6-os! Akkor miért van az, hogy nekem meg azt mondta egy rendőr, hogy ha "Nyomós indokom van a közterületen tartózkodásra" akkor nincs baj?
Ez annyira magyaros, hogy nincs részletes végrehajtási utasítás a jogszabályhoz, és mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. Idős hozzátartozó segítése meg igen is rendkívüli helyzet. A feljelentést kellett volna választanod :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!