Ki kell koltoznom albérletbol, ha a bérlő mondvacsinált okok miatt felmondja a szerzodest?
Fizetek rendesen és a szerződés korlátozott időre szol,
Akkor mondható fel azonnal:
-ha nem fizetek
-ha felszólításra sem fizetek
-ha valaki életvitel szeruen lakik itt rajtam kívül
-ha olyan kárt okozom amelyel egészséget karositok
-ha nem engedem be a szükséges javításokra a tulajdonost
Ennyi ezek között nincs olyan hogyha megromlik közöttünk a viszony stb.
Azonnali felmondásra a fent említett okokat írta meg; természetesen ebből egy sem valósult meg és a jövőben sem fog.
Sima felmondást én sem látok, a szerződésre mivel kivan emelve h 2021.junius 30 ig szól. A szerződés...

Itt alighanem neked van igazad. Ha nem költözöl ki, akkor elindíthat egy hosszú procedúrát, ami június 30-ig véget se fog érni. :-)))) És egyébként is neked adnának igazat. Ha verőembert küld rád, az már bűncselekmény.
Tényleg ritka nagy állat. Hogy képzeli, hogy másnap reggelig bent rekedsz a lakásban? És ha tűz üt ki? Akkor bent égsz?

A szerződés szerint 100%-ig biztos, hogy a bérlés ideje alatti, előre látható, természetes okokból fakadó esetek ellenőrzése, állapotmegőrzése, karbantartása nem a te feladatod, hanem a tulajé?
Illetve (én is ismerem ezt az esetet, nekem is volt ilyen amikor még bérlő voltam) a zárszáradás nem tünetmentesen lép fel. Már 4-5 héttel a beakadás előtt fellép az, hogy nehezebb a kulcsot betolni, illetve mozgatni. 2-3 héttel előtte pedig már elfordítani is egyre nehezebbé válik. És kb. 1 héttel előtte az ajtó is meg-meg akad nyitás-zárásnál.
Ezeket jelezted a tulajnak úgy, hogy akár bíroság előtt, kétséget kizáróan bizonyítani tudod?
Ha viszont ezek a problémák nem léptek fel olyan szinten, hogy írásban értesítsd róla a tulajt, akkor viszont a zár-szervízes benézte, és nem a levegő páratartalma volt a probléma.
semmi előjele nem volt, tényleg semmi, tehát teljesen váratlanul ért, hogy nem tudtam kimenni az ajtón.
amugy a tulaj már kifizette a javítási költséget, persze huzta a száját, meg hogy ő olcsóbban megoldotta volna, csak maradjak bent 1-2 napot stb ...
igen az ő feladata, tehát ő szavatolja a cikkeket, mosogep , hűtő stb
ha viszont olyan kár van, amelyet én okozok, eltöröm a wc ulőkét a csapot azt nekem kell javítanom saját költségen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!