Egy állami bölcsőde kötelezheti a dolgozóit koronavírus tesztre?
Az 509/2020. (XI. 19.) számú kormányrendelet alapján:
"A fővárosi és megyei kormányhivatal szervezésében SARS-CoV-2 koronavírus kimutatására alkalmas antigén gyorsteszttel (a továbbiakban: gyorsteszt) az Operatív Törzs által meghatározott rendben és ütemezéssel vizsgálatot (a továbbiakban: vizsgálat) kell végezni a bölcsődékben dolgozó személy
esetében, amennyiben a vizsgálat elvégzéséhez előzetesen hozzájárult, és nem rendelkezik az esedékes szűrővizsgálat kiváltására alkalmas előzetesen elvégzett megfelelő szűrővizsgálati lelettel.
A vizsgálaton történő részvétel önkéntes."
Forrás: [link]
Viszont ma egy bölcsődében dolgozó ismerősömnek azt mondta egy vezető, hogy jövőhéten mindenkinek részt kell vennie a tesztelésen.
?
Mi a problémátok ezzel?
Legalább ingyen meg lesz a tesztje...
Amúgy nem hozhat az intézményvezető ellentétest szabályt azzal ami ami a magyar közlönybe le van írva.
Én amondó vagyok tagadd meg a tesztet!!! Én is ezt tenném.
Ha a munkáltató / intézményvezető fel mer mondani neked, biztosan Munkaügyi bíróság elé vinném az ügyet. A bíróságon nem is lenne nehéz jogszabálysértésre hivatkozni, hisz ahogy te is linkelted le írva a Magyar közlönybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!