Ha én mozdonyozni megyek, de van papírom is, akkor megbüntethet-e a rendőr, ha úgy gyaloglok haza?
Van mozdonyvezető barátom ő is Debrecenbe lakik, én is és mondta, hogy jövőhéten elmehetek vele mozdonyozni, (megengedte a főnöke) ami Debrecenből indul sebesvonat 14.37-kor Budapestre Zuglóba, onnan Rákosrendezőre megy be, ott van a technikai végállomása, 17-30 ra vagyunk ott. Onnan majd 3 óra múlva indul vissza a Zuglóból Debrecenbe 20.36-kor induló sebesvonatot viszi, ami 23.21-kor áll mev Debrecenbe. Ő is végez.
Azonban kocsival elvinne haza, de én másfelé lakom mint ő, a város másik végén és én gyalog mennék haza, éjjfélbe érnék haza 40 perc az út gyalog.
Ha megállítana a rendőr ebben az időintervallumban, megbüntetne vagy, ha mutatnám, hogy van papírom, amit a munkahely töltött ki, akkor nem büntet meg?
Kicsit nem világos ez nekem, hogy kell munkahelyi papír, de nem tudom, hogy az jó akkor is, ha nem munkába megyek csak ott legyen nálam vagy ténylegesen a munkába kell tartani vagy onnan haza?
Na figyelj picit!...
Igazoláson szerepel:
A lakóhely és a munkavégzés helye között oda- és visszaút szükséges annak érdekében, hogy alkalmazottunk eleget tudjon tenni
a munkaszerződésben leírt kötelességeinek.
A kijárási tilalom alóli kivételre okot adó körülmény
(a megfelelő aláhúzandó):
a) Munkavégzés 20.00 óra és 05.00 óra között.
b) Munkavégzés helye és a lakóhely, tartózkodási hely, szálláshely közötti közlekedés 20.00 óra és 05.00 óra között.
c) Versenyszerű sportoló edzésen vagy sporteseményen történő részvétel vagy az edzés, illetve a sportesemény helyszíne és
a lakóhely, tartózkodási hely, szálláshely közötti közlekedés
20.00 óra és 05.00 óra között óra között.
Válaszd ki,hogy a hivatkozási okok közül, melyik érvényes az általad leírtakra!
#2 Köszönöm, ezt a rendeletet még nem olvastam, így már értem.
Akkor csak ennyi a kivétel.
Mert mondta barátom, hogy azóta sok valaki mondta, hogy ha nem is munkába megy/vagy jön nála van a papír és azt mondja, hogy most megy / vagy jön.
De ez nem lenne szabályos, ha ilyet mondana, mert a rendőr megteszi, hogy betelefonál a főnöknek, hogy xy-nak tényleg ekkor kell menni vagy tényleg most végzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!