Van a tervünknek jogi akadálya?
Első éves egyetemista vagyok, most költöztem haza a kollégiumból. Mivelhogy otthon egyedül tanulni nem túl jó, a környezet nem túl motiváló, és szükségünk van egymás támogatására és segítségére a tanulásban, egyedül otthon szívás. Nyilván tudom, mindenkinek. Viszont egyik szobatársam szülei felajánlották, hogy lakhatunk a nyaralójukban négyen. Természetesen nem bulizni mennénk, nem zajonganánk, ahogy azt az aktuális helyzetre való tekintettel eddig sem tettük, hanem a tanulmányainkat folytatnánk. A kérdésem az lenne, hogy van-e ennek bármi féle jogi akadálya? A tilalmakat, szabályozásokat természetesen betartanánk, igazából csendes ott lakók lennénk. Viszont, nem a lakcímünkön tartózkodnánk. Nem tudom, hogy ez tartózkodási helynek, vagy szálláshelynek minősül-e, mindenesetre hivatalos papírunk nem lenne róla, hogy ott vagyunk. Nem tudom felmérni, hogy mennyire lenne kockázatos ez, büntethetőek lennénk-e.
És eleve, mennyi rá az esély, hogy ellenőriznek minket, ha nem zajongunk?
Esetleg útközben fordulhat elő, mikor nagy bőrönddel utazunk, hogy megállítanak minket, megkérdezni, hogy hová megyünk. Ebben az esetben megbüntetnek minket, ha nem tudunk semmi hivatalos papírt felmutatni, mindössze annyit, hogy egyikünk szüleinek tulajdona a ház, ahol lakni tervezünk?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!