Mi van akkor, ha úgy döntök, hogy gyalog megyek haza a munkából 6-kor és csak 9-re érek haza?
Attól függ. Ha nem a legrövidebb úton mész, akkor megbüntethet.
Ha mondjuk te a Kálvária térnél dolgozol, és Kaszásdűlőn laksz, oda gyalogolnál haza. Ez a táv gyalogos útvonaltervekkel 2 óra körüliek.
Ha megfognak 8 után Bécsi út/Vörösváry út sarkán, vagy a Flórián térnél, akkor megbüntethetnek, mert az viszont nem számít, hogy te nem akartál este sötétedéskor a Népszínház utcán, vagy a Karácsony Sándor utcán és a Rottenbilleren végigsétálni, ezért kimentél jobban kivilágított utakra.
A munkába/munkából igazolás CSAK a legrövidebb/leggyorsabb útvonalra szól.
Miért ne lenne életszerű ?
Persze fővárosban nem annyira de nekem vidéken volt,hogy lekéstme a buszt a következő 2orahossza múlva, ahelyett hogy annyit álltam volna egyedül a hidegben hazagyalogoltam. Jól kifáradtam de valaki lekési a járatot ,nem telik taxira valahogy haza kell jutnia.
Igenis koteles a munkaltatod igazolast adni a munkavegzes helyerol es idotartamarol.
Eletszeru,h gyalogolsz. Csak legyen papirod rola!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!