Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkáltatói igazolással ki...

Munkáltatói igazolással ki lehet menni ugye de nekem nem az a cimem ? Ilyenkor mi a helyzet?

Figyelt kérdés

Párommal albérletben lakunk,neki szerencsésebb a helyzet mert az eredeti lakcíme is ez a vàros. Nekem viszont vagy jo 100 -120km el arréb van a lakcimkártyán lévő címem, és a munkahely az igazolásra azt írta ami azon van.

Ilyenkor mit lehet tenni?

A lakás tulajdonosa a be jelentkezést nem engedi meg. Valamint most vele beszélni sem

Igazán tudunk mert idősek

Otthonában él és most ugye nincs látogatás.

2020. nov. 11. 11:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Akkor nem mész utcára a korlátozott időszakban vagy kockáztatsz. Milyen megoldást akarsz, ha alapból jogtalanul laksz ott?
2020. nov. 11. 11:31
 2/13 A kérdező kommentje:

Nem jogtalanul lakom ott, természetesen a tulaj tud róla és megengedte. De azt kérte ne jelentkezzünk be oda lakcímként.

Kockáztatni muszáj, mert ha nem dolgozom éhen maradunk, rezsi stb.

2020. nov. 11. 11:34
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"lakás tulajdonosa a be jelentkezést nem engedi meg. Valamint most vele beszélni sem."

A bejelentkezés nem kegy, hanem állampolgári kötelesség. Ha két tanúval aláírt szerződésed van, akkor azzal be tudsz jelentkezni.

2020. nov. 11. 11:37
 4/13 A kérdező kommentje:
Nincs róla szerződés, mert szívességből lakunk itt. A tulaj mivel idősek otthonában van megengedte nekünk ezt ideiglenesen.
2020. nov. 11. 11:40
 5/13 anonim ***** válasza:
92%

"Nem jogtalanul lakom ott"

De igen, jogtalanul vagy ott, mivel nem jelentetted be. A tulaj persze nem akarja, mert akkor adózni kéne utánad.

Szóval vagy bejelented vagy kockáztatsz.

2020. nov. 11. 12:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell minden este hazamenned, kijàrási korlàtozás van, rokonnàl, ismerősnél ott lehet aludni. Arról kell igazolás, hogy este dolgozol és ezért vagy az utcán, nem arról, hogy miért nem alszol otthon.
2020. nov. 11. 12:12
 7/13 A kérdező kommentje:

De ha a tulaj nem engedi akkor nélküle/tudta nélkül nem lehet!

sakk-matt

2020. nov. 11. 12:12
 8/13 A kérdező kommentje:
Remélem így van, nem is minden este egyébként hanem csak a délutános vége ugye meg az éjszakás kezdete ugye ami bele esik ebbe.
2020. nov. 11. 12:14
 9/13 peca1000 ***** válasza:
100%
A munkàltatóin rajta van, hogy mikor hol dolgozol. Ezt elfogadják.
2020. nov. 11. 13:12
 10/13 A kérdező kommentje:
Az rajta van hol dolgozom,de az én lakcimem nem az ami ott szerepel.
2020. nov. 11. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!