Ez "legális"? (Covid)
Nem a legalitását vitatom, csak nem tudom, hogy kérdezzem.
Panelház. Januárban körbejárt egy ember, és megnézte a tűzhelyet, a csöveket. A korona miatt ezek után nem történt semmi, most viszont két hét múlva megint jönnek valamit csinálni, utána egy hétig nem lesz gáz.
Tudom, hogy az élet nem állhat meg, meg minden, de így azt sem tehetem, hogy #maradjotthon, mert az otthonomba hozhatják a vírust.
Tehát igazából nem az a kérdés, hogy legális, hanem hogy ezt most kell? Nem kell nekik felmutatni negatív tesztet, ami szintén nem ér semmit, és megint csak ott vagyok, hogy be kell engednem idegeneket. Van alapbetegségem (szívritmuszavar), és igen, félek.
Rossz szervezés, semmi egyéb. Semmi rendkívüli, hiszen a szervezővel senki sem mer szembeszállni. Nagy valószínűséggel egy tehetségtelen házkezelő most volt képes elintézni, hogy gázvezetékpróba legyen. Ez konkrétan azt jelenti, hogy nyomáspróbát csinálnak, azaz a gázvezetéket lekapcsolják a hálózatról, műszerekkel nyomás alá helyezik (erre alkalmasgázzal) és figyelik, ereszt-e valahol. Utána visszakötik.
Ami a COVID-ot illeti, a lakásodba csak maszkban jöhet be, te is tehetsz ilyent, meg nem kell, hogy a képedbe lihegjen.
Azonban engem ez mind nem zavarna, annál inkább az, hogy november közepén egy hétig nincs gáz, következésképpen van nagy hideg.
Én ennek alaposabban utánajárnék, mert ha tényleg erről van szó, és még ráadásul valahol hibát is találnak, akkor nem egy hétig, hanem sokkal hosszabb ideig nem lesz gáz (és lesz hideg). Ilyen munkákat fűtési szezonon kívül szokás végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!