Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudok túltenni elhunyt...

Hogyan tudok túltenni elhunyt édesapám autóján?

Figyelt kérdés
Az autó az ő nevén van, gyakorlatilag értéktelen, legfeljebb alkatrészként lenne értékesíthető. El sem indul. Fogja a helyet. Jó lenne ,ha kapnék érte valamit, mert jól néz ki és a karosszéria rozsdamentes. A hagyatékba nem került be, mert roncsautónak hittük, de én ma lemostam és egész jól néz ki. A legnagyobb probléma, hogy nem az én nevemen van, bár engem is úgy hívnak, mint őt.
2020. nov. 6. 13:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a fontos! Hanem az, hogy van gépjárműadó, kötelező biztosítás és hasonlók. Az autó nem olyan, mint egy vaseke akkor se, ha annyit ér.

Mindenekelőtt tájékozódj (és ne itt!!!) az önkormányzatnál (adó), a biztosítónál (KGFB), ott megkérdezheted azt is, mi a teendő. Az önkormányzattal kezdeném.

2020. nov. 6. 17:43
 12/20 A kérdező kommentje:
Az autó ki van vonva a forgalomból, ezért nem fizetünk se adót, se biztosítást. Rendszáma sincs. Csak úgy helyezik üzembe, ha valaki köt rá biztosítást, leműszakiztatja és bejelenti valamelyik önkormányzatnál, Ez már az új tulaj feladata. Nekem elég egy adás-vételi, amin 0 Ft ár szerepel.
2020. nov. 6. 18:05
 13/20 anonim ***** válasza:
52%

Nem tudod kikerülni a póhagyatéki eljárást, mert a súlyadó, még a biztosítás így is ketyeg.

Szóval vannak negatív értékük vagyonok, ez olyan.

De van egy csomó nepper, aki elviszi így is, csak az adásvételi mindenképpen be kell vinni az önkormányzatra, és ott lesz a baj.

2020. nov. 7. 00:20
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem ketyeg semmi.
2020. nov. 7. 04:52
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha ki van vonva a forgalomból, akkor alkatrésznek eladhatod
2020. nov. 7. 06:58
 16/20 A kérdező kommentje:
Igen, ez a szándék, de én elajándékozom, mert nem vettük be a hagyatékba. Tehát nem kérhetek érte pénzt.
2020. nov. 7. 07:56
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha ki van vonva a forgalomból, akkor az nem gépjármű, hanem autónak látszó tárgy. Másszóval valami, ami (az általános közvélekedés szerint) szemét, nem része a hagyatéknak. Ebből következik, hogy (nagyméretű) szemétként viselkedik, vagy ráhagyod (rátukmálod) valakire vagy kinyersz belőle értékesíthető részeket vagy darabokban (mert egyben nehéz) beviszed a veszélyes hulladék udvarba. Még másképp fogalmazva: azt teszel vele amit jónak látsz. Ha roncsként eladod egy baleknak egymillióért, az is lehetséges. Csak autóként nem tehetsz vele semmit, mert nem az.
2020. nov. 8. 18:02
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha nincs benne a hagyatékában, akkor semmi közöd hozzá.

Add bárkinek ingyen, vagy pénzért, csak papír ne legyen róla.

Akar apad is elpasszolhatta volna.

2020. nov. 8. 19:52
 19/20 A kérdező kommentje:
Ingyen adom, de írunk ajándékozási szerződést. Azért nincs a hagyatékban, mert mindnyájan értéktelennek minősítettük. Utólag belátom, hogy ez hiba volt.
2020. nov. 9. 05:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Létezik olyan, hogy pót hagyatéki eljárás
2020. nov. 9. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!