Hogyan tudok túltenni elhunyt édesapám autóján?
Figyelt kérdés
Az autó az ő nevén van, gyakorlatilag értéktelen, legfeljebb alkatrészként lenne értékesíthető. El sem indul. Fogja a helyet. Jó lenne ,ha kapnék érte valamit, mert jól néz ki és a karosszéria rozsdamentes. A hagyatékba nem került be, mert roncsautónak hittük, de én ma lemostam és egész jól néz ki. A legnagyobb probléma, hogy nem az én nevemen van, bár engem is úgy hívnak, mint őt.2020. nov. 6. 13:43
1/20 Koplárovics Béci válasza:
Póthagyatéki eljárással fel kell vetetni a hagyatékok közé, akkor tudod örökölni, és utána eladni. Viszont mivel ennek díja van (fogalmam sincs, hogy mennyi), ezért anyagilag nem feltétlen éri meg.
Azt meg gyorsan felejtsd el, hogy úgy adod el, hogy "ngem is úgy hívnak, mint őt". Nem akkor születtél, nem az a személyi igazolványszámod, stb. És mivel vagyontárgy, ezért csak rendes, adatokkal kitöltött adásvételivel adható el. Amit te tervezel az minimum csalás.
2/20 A kérdező kommentje:
Ingyen is elvihető, csak fogja a helyet.
2020. nov. 6. 14:04
3/20 A kérdező kommentje:
Tehát ha nem költök rá tízezreket, akkor ott fog rommá rozsdásodni az udvaron?
2020. nov. 6. 14:09
5/20 A kérdező kommentje:
#4 Ez nagy segítség volt! :(
2020. nov. 6. 14:20
7/20 anonim válasza:
Csak egyetlen törvényes megoldás van: póthagyatéki eljárást indítasz, ekkor a nevedre kerül az autó, majd te szabadon rendelkezel vele. Akár oda is adhatod bárkinek ingyen, csak arra ügyelj, hogy utána tudd igazolni, hogy már nem a tiéd.
8/20 A kérdező kommentje:
Ingyenesen meghirdethetem, ha nem kérek érte pénzt?
2020. nov. 6. 16:15
9/20 anonim válasza:
Meghirdetheted, nem kötelező pénzért kínálnod és vannak ingyenes hirdetési oldalak szép számmal. De amíg édesapád nevén van, nem tudod eladni, akkor sem, ha ugyanúgy hívnak, mint őt.
10/20 A kérdező kommentje:
Köszi! Nekem az a fontos, hogy elvigye valaki.
2020. nov. 6. 16:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!