Ha egy apa nyilatkozott, hogy nem akarja tartani a gyerekkel a kapcsolatot, de a gyerek anyja továbbra se hagyja békén, fel lehet jelenteni zaklatásért?
19
Attól mert nem tudsz lemondani a láthatásról az nem azt jelenti, hogy látogatnod kell. Az a te jogod, vagy élsz vele vagy nem.
19-re:
Oké, hála Istennek nem ismerem a gyámügy viselkedését ilyenekben. Tételezzük fel, hogy te ésszerű határig megtetted, amit meg lehetett tenni, hogy láthasd a gyerekedet.
De most változott a helyzet: az anya engedi. Valószínűleg saját érdeke miatt, de ez most lényegtelen.
Élj a lehetőséggel, és magyarázd el annak a kisgyereknek, hogy eddig sem rajtad múlt, hogy nem láthatott. És higgye el, hogy ha ezután bármi miatt újra elakadnak a találkozások, az sem miattad lesz. És ha felnő, akkor már nem akadályozhatja meg az anyukája, hogy találkozzatok. És hogy te eddig is szeretted, és szeretni fogod, amíg élsz.
Hát én nem mondom hogy egyet értek vele! Csak alszentnek érzem hogy a gyerek-szülő kapcsolatra mekkora elvárások épülnek.
Én azt sem tudom elképzelni hogy a férjem elhagyom, csak azon manapság röhögnek mert nem trendi kitartani. Pedig a család széthullása itt kezdődik... Ki tudja, fordul az idő majd, aztán a gyerektől is el lehet majd válni...
19: ez mese! Láttam már több ilyen ügyet. Rögtön az első jelzésre előveszik az anyát. Ha a gyerek nem akar menni, még akkor is kötelező.
Szerintem ez a már itt hetek óta visszatérő történet. És az új feleség ír, nem az apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!