Ha egy 16 éves személy a szülei engedélyével folytat viszonyt egy 30-on felülivel, azt is bünteti a törvény?
Tegyük fel, hogy ezek a szülők lázadók és lazák, tökre megértik a gyerekük kapcsolatát.
De ha pl. a szomszédok emiatt feljelentést tesznek, akkor a rendőr/bíró törvényesen büntetheti meg a 30-on felülit? Esetleg a gyerek szüleit is? Ilyes esetben beleszólhat az életükbe a törvény?
3. Biztos hogy mindenre van érthető magyarázat, csak nincs meg a perspektíva hozzá.
Lehet hogy őszinte szerelem mindkét fél részéről, amit q lelki állapotuk okozott.
Lehet hogy a csaj szeretne pénzhez, a pasi fiatal puncihoz jutni. Vagy a kettő közt bármi.
Nincs semmi infó arról melyik a pasi, melyik a nő.
Eddig két verzió született.
De minek?
A törvény megengedi, ahogy írták tehát nem tudnak feljelentést tenni se.
14??? Óóó... Akkor módosítanék: ha a szülők erről nem tudnak, hanem csak vki meglátja őket pl. kézenfogva sétálni/csókolózni, és megteszi a feljelentést, akkor is jön a törvényes büntetés?
Tudjátok, ezt amúgy is amiatt kérdeztem, mert én 18 évről tudok. A filmekből és saját környezetemből is azt tapasztalom, hogy a 18 év alatti nem jöhet össze sokkal idősebbel.
És ezzel én nem is értettem egyet. Mert én emlékszem a saját kamaszkoromra és kamasz társaimra, a többségünknek nem számított a kor, csak a szimpátia.
Ha jól értem, levitték a 18. életévet a 14.-re?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!