Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A gyermekem apja írt egy...

A gyermekem apja írt egy levelet, hogy lemond a gyerekkel való kapcsolattartásról és soha többet ne keressük, különben feljelent. Ez hivatalos így?

Figyelt kérdés
2020. okt. 21. 14:00
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
45%

Nem értem, ha ekkora féreg, akkor minek erőlteted, hogy lássa a gyereket?

Más is felnőtt apa nélkül, vagy keress egy FÉRFI apamodellt, aki nem csak eltartja, hanem neveli is!

2020. okt. 21. 15:42
 22/25 anonim ***** válasza:
55%
Kedves Kérdező! 7-es hozzászólásomban én írtam le, hogy a jog nem szankcionálja azért szülőt, ha kapcsolattartási kötelezettségének nem tesz eleget. De azért társadalmi normák szankcionálják, mert az ilyen embert sokan megvetik.
2020. okt. 21. 15:44
 23/25 anonim ***** válasza:

17!

Nem kell ilyet belevenni külön, a törvény szerint csak a jogairól mondhat le.

2020. okt. 21. 15:58
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

19!

Hiába írod le, semmi ertelme. Ha nem akar kapcsolatot tartani, nem fog és semmi de semmi következménye nem lesz soha az életben. Az meg, hogy ki mit vet meg, megintcsak marhára mindegy, hiszen ezt az embert épp nem érdekli.

2020. okt. 21. 16:00
 25/25 anonim ***** válasza:
55%

Ha kizárólagos felügyeleti jogod van, akkor nincs is miről beszélni, küldi a gyerektartást, Ti pedig ne is keressétek.

Az meg, hogy feljelent, az egy baromság, csak nyomatékosítani akarja, hogy teljes egészében ki akar szállni az életetekből.

Ezt a részt ügyvéddel kéne átbeszélni:

"(1) A gyermeknek joga, hogy különélő szülőjével személyes és közvetlen kapcsolatot tartson fenn"

Ez a ti esetekben nem tudom, hogyan értelmezendő, kényszeríthető-e esetleg ennek alapján a különélő szülő a láthatásra, mert ha nem, akkor tényleg jobb, ha békén hagyod az apát.

Egyébként nagyjából a #17-es válaszával értek egyet, annyival kiegészítve, hogy bár nagyon fontos, hogy a gyerek nehogy azt higgye, hogy miattad nem látogatja az apja, legalább annyira fontos, hogy nehogy azt higgye, hogy őmiatta ment el az apja, és azért nem látogatja őt, mert nem szereti. A gyerekek hajlamosak lehetnek magukat hibáztatni még a válásért is.

2020. okt. 21. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!