Egy szülőnek meddig kötelessége eltartania, szállást biztosítania munkakerülő, ill. néha dolgozó, de magát eltartani képtelen gyerekének? Van jogi lehetőség hogy kirakja a lakásából? Ha eladom a lakásom és külföldön bérlek megszabadulhatok tőle?
Ez a világ ma. Máshol is. Ha igaz, még Kínában is volt már évekkel ezelőtt egy fiatalember, aki a szüleit perelte, hogy teljesen tartsák el. Hogy az anyukája főzzön-mosson rá, stb.
Végülis nem ő akarta, hogy megszülessen, stb blablabla.
Nem tudom mi lett aztán.
Jog szerint megteheted, megvan rá a módja. Persze nem az, amit a #11 javasolt, hanem van jogszerű módja is. Ügyvédi úton felszólítod a távozásra, azt hiszem, 15 napon belül távoznia kell. Jelenleg szívességi lakáshasználó, aminek tudtommal így lehet felmondani. De csak úgy a holmijához nem nyúlkálhatsz. Azt nem tudom, hogy a kilakoltatási moratórium mikor kezdődik, és ebben az esetben is érvényes-e.
Mindenesetre tény, hogy lehet, hogy két gyerekkel sikeresen, de a harmadikkal csúfos kudarcot vallottál. Hogy ott mi történt másként, azt nem tudjuk.
Lehetseges jogilag, volt is mar ra pelda.
Mellesleg nekem hardcore gamerkent ennyi idosen sajat hazam volt.
Szívességi lakáshasználó.
Írásban megvonod tőle ezt a jogcímet és 15 napot adsz neki a kiköltözésre. Ügyvéd megírja egy 20asért
Törvényileg 18 éves koráig.
Van rá lehetőség.
Viszont azon is érdemes elgondolkodni, hogy mit rontottál te el, hogy ilyen lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!