Köteles vagyok tanúként megjelenni vagy van lehetőség visszautasítani?
Van egy cégen belüli ügy, amiről gyakorlatilag semmit nem tudok. Hallottam 1-2 sztorit, de konkrét információt, pláne bizonyító erejű információt nem tudok szolgáltatni.
Most mégis behívtak tanúnak, de tudom, hogy ha tanúskodnék, elfogultan nyilatkoznék, mert az egyik felet személyesen ismerem és nem hiszem, hogy olyat tett amiből az ügy lett.
Ellenben nem szeretném, hogy az én vallomásom figyelembe vegyék, mert ha mégis csinált valamit, akkor nem szeretném, hogy (többek között) ez alapján ítéljenek.
Van lehetőség elkerülni a tanúzást vagy ha behívnak, menni kell? Ha van elkerülésre lehetőség, hogyan, mi alapján?
köteles vagy idézésre megjelenni.
Ha nem mész elővezetett a bíró.
Amugy nagyon egyszerü az ilyen tanuskodás, csak arra válaszolj amit kérdeznek, röviden tömören.
Azt annyi:)
Előzőekkel egyetértek.
"elfogultan nyilatkoznék, mert az egyik felet személyesen ismerem és nem hiszem, hogy olyat tett amiből az ügy lett"
Hidd el, nem azt fogják megkérdezni, hogy szerinted ő követte-e el. A tanútól tényeket, adatokat kérdeznek.
6-os (ma 20:26), miért mondasz nyilvánvaló hazugságot a kérdezőnek?
Ha megfogadja a te tanácsodat, megütheti a bokáját.
El kell menni és hamarabb túlesel rajta.
Mivel tényleg nem tudsz semmit az ügyről így valósat fogsz állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!