Szabálysértést követ el aki a koronavírus-tüneteit eltitkolja?
Onnantól kezdve, hogy a telefonon távgyógyító csodadoktor biztos ami biztos alapon bevág karanténba, gyógyszert nem ad a tesztelést nem tartja indokoltnak mert ezt kapta utasításba, én meg szarok rá.
Ahogy most állunk csak a saját immunrendszeredre számíthatsz.
Ha nem voltál olyan közegbe ha lázad van se küld el tesztre.
Konrét példa: kolléga gyereke lázas beteg, orvoshoz elmennek oké nátha... Anyukának nem tetszik kifizetik a tesztet a gyerek pozitív... Egész family zsutty karantén.
Ez már hasonló, mint a tv-ben a betelefonálos műsorokat tedd s kezed a tvre és küldöm a gyógyítást kategória.
"ő pedig kijár a városba, találkozik ismerősökkel"
Én arra vagyok kíváncsi, hogy a SAJÁT lelkiismeretével hogyan számol el, ha valamelyik ismerőse jó eséllyel tőle kapja el, és az ismerős vele ellentétben erősen megszenvedi a vírust, esetleg az ismerőse a tőle kapott vírust továbbadja a szüleinek, akik bele is halnak? Vagy ilyen dolgok már rég nincsenek is az illetőben?
Ha hozzáférhető lenne a teszt bárki számára aki tüneteket érez akkor jogos lenne ez a legkiismereti kérdés. De a jelenlegi helyzet egy agyrém. Ha igazán lelkiismeretes vagy akkor egy hapci után maradj otthon és zárkózz be két hétre mert lehet hogy koronavírus.
"Ha hozzáférhető lenne a teszt bárki számára aki tüneteket érez akkor jogos lenne ez a legkiismereti kérdés"
A kérdező leírt tünetekkel kb 100%, hogy koronavírus. Aki ennek ellenére teszt nélkül felelőtlenül emberek közé megy, az gyakorlatilag sorozatgyilkos.
Nem rólam van szó, közeli ismerős. És nem csak azért írom, hogy ne nekem legyen kellemetlen..:D egyébként abban a közegben többen is kijárnak ugyanilyen tünetekkel, plázákban, szórakozóhelyeken megfordulnak. Arra voltam kíváncsi, hogy ez büntethető-e, ha kiderül, vagy csak etikai kérdést vet fel.
Köszönöm a válaszokat :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!