Ilyen kevés bűnügy kerűl bíróságra?
Tegyük fel van pl.egy 60 ezres város ez legyen pl. Békéscsaba.
Pl.ha mondjuk nézzünk egy évet, legyen 2018 és mondjuk pl. deceber 5-én valaki ellen eljárás indul a rendőrségen, akkor a szervkód utáni szám pl.1587. Év végéig, simán lesz 1650-es sorszám, ami azt jelenti, ennyi bűncselekmény indult az adott évben. Ez az 1587 számú ügy rögtön az ügyészségen is elindul egy sorszámon, pl. B.15537. Az ügyészség viszont csak 2019-ben november közepén emel vádat, ekkor kerűl bíróságra az ügy, ott is kap egy számot. Mivel megint majdnem év vége van már az évben a bíróságon is biztos sok bűnügy érkezett az ügyészségtől, de a bíróságon a szám B.221.
Jól ki lehet venni, hogy az előbb említett a rendőrségen 1587 ügy indult, de párhuzamosan az ügyészségen ugyan az az ügy 1537 számú, ami azt jelenti, hogy nagyjából 30 ügy ami a rendőrségen indult, nem ért el ügyészségre. Látjuk azt is, hogy a bíróságon csak 221 számot ksp, pedig majdnem év vége csak egy évvel később. Meglep, hogy a bíróságra kb. 100% - ból ami bűnügy indult és eljutott az ügyészséghez, a bíróságra olyan 13-15 % -a jut el.
A fenti ügyszám számítás nem valós csak példa, példának írtam le, hogy értsék a válaszolók és tudjanak választ adni, mert érdekel.
Tisztában vagyok vele, hogy ezt nem sok ember fogja érteni, hogy mit kérdezek, de akik a jogban forognak azok érteni fogják.
Ennyire kevés ügy jut el a bíróságra, hogy a bűnügyek kb.85 %-a nem kerűl bírói szakba?
Nem vicckategória.
Normális emberek válaszát várom, nem eszement idiótáknak.
Szia.
De miért nem válaszolsz? Holott te tudod a választ ügyészi fejjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!