Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A rendőr rosszúl mérlegelt?

A rendőr rosszúl mérlegelt?

Figyelt kérdés

Reggelre feltörtek egy garázst úgy, hogy benyomták erőszakkal az ajtót, a zár eltört és elloptak egy kerékpárt. Kihívta a szomszéd a gazda a rendőrséget, két járőr jött, de nem tudtak mit csinálni mert a kerékpár csak 45 ezer forintos és ugye 50 ezer alatt azt mondták, hogy nem tudnak mit tenni, a szomszédnéni beletörődött.

Mivel én értek valamennyire a büntető ügyekhez, mondtam a nőnek, hogy 50 ezer alatti a bicikli az szabálysértés, de mivel erőszakkal ajtóbetörés volt ez felminősíti bűncselekményre.

Szerintetek a rendőr rosszul tudta, rosszul mondta vagy nem is akart vele foglalkozni?

Esetleg én nem jól tudom?

2019. okt. 31. 21:02
 1/6 A kérdező kommentje:
"rosszul*
2019. okt. 31. 21:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Betörés: Illegális behatolásos bűncselekmény vagy lopás elkövetésére alkalmazott behatolás, ahol nem alkalmaznak erőszakot.

Tehát igen, bűncselekmény valósult meg és erre még rájön a bicikli.

2019. okt. 31. 21:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Betöréses lopás egyértelműen.
2019. nov. 1. 02:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és/vagy helyiségbe a jogosult/használó tudta, beleegyezése nélkül bemenve. Nem tudom halmazatot képeznek-e vagy törvényi egységet alkot a kettő. Nem látok a rendőr fejébe hogy miért cselekedett így, de szerintem panasz útján még támadható és egyébként hiába szabálysértés, egy jegyzőkönyvet minimum fel kellett volna vennie.
2019. nov. 1. 10:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Éppenséggel, még szabálysértés esetén is szabad lett volna nyomozni a rendőrségnek...

Gondolom, nem sok esélyt láttak az elkövető megtalálására, a felesleges papírmunkát meg nem szeretik, se a statisztika rongálását. Így mivel látták, hogy a mama nem ért hozzá, rábeszélték, hogy hagyja annyiban.

2019. nov. 2. 12:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Látod épp ez a baj.

Ha valaki feljelentést akar tenni a rendőrségen, akkor akit lehet leráznak, mert sok a papírmunka vele.

Engem pl, ha egy ügyben le akarnának rázni, hogy ne tegyek feljelentést, mert nincs értelme, közölném a panaszfelvevővel, hogy amennyiben nem veszi fel a jegyzőkönyvet, panaszt teszek a központi nyomozó főügyészségen.

2019. nov. 2. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!