Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag kikezdhető, ha nem...

Jogilag kikezdhető, ha nem textilmaszkot visel az ember, hanem ún "teljesálarc"-ot?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi, hogy a jól képzett biztonsági őrök, ellenőrök belekötnének-e abba, ha az ember vesz egy professzionális légzésvédő eszközt. Mint pl [link]

A 3M 6000-hez van olyan betét, ami műbizonylattal igazolja az FFP3 és a vírus szűrő képességet. Mondom, műbizonlyattal.

Kérdés, hogy ezért beleállhat-e bárki az emberbe, aki csak a sebészi textilmaszkig lát el?

2020. szept. 25. 09:57
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Nem, ebbe senki nem köthet bele. A múltkor álltam a postán sorba és egy hasonló fazon jött be ilyennel.

Miután már kaptam levegőt is a röhögés után, szelfiztünk egyet, jó fej volt. :D

2020. szept. 25. 10:04
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Ha gyorsan olvasok, néha becsap a szemem most is tejesálarcot olvastam - meg is néztem a linket, mert olyat még nem láttam. :)

Sajnos csak félreolvastam.

Nem kérdező, ebben is utazhatsz a BKV-n és a biztonsági őrök ennek jobban örülnek, mint a sima maszknak, mert a biztonsági kamerákon legalább jól látszik benne az arcod - a maszkkal ellentétben.

2020. szept. 25. 12:32
 3/9 anonim ***** válasza:
A biztonsági őr annyit köteles tudni, hogy mi az a szajmaszk, arról viszont nem kap kiképzést, hogy melyik munkavedemi felszerelés mire jó és mire nem.
2020. szept. 29. 22:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát az az ő baja, mert egy műbizonylatot az ő nem tudása nem bírálhat felül.
2020. szept. 30. 00:25
 5/9 anonim ***** válasza:

A jogszabály maszkot ír elő, és azt meg te nem biralhatod felül. Ennyi.

Virusszempontbol igazad lehet, de jogilag attól még nem.

2020. szept. 30. 06:45
 6/9 A kérdező kommentje:
a MASZK az sokféle lehet. Az a védőfelszerelés, amit mondok, az az. Ennyi. Pont.
2020. okt. 1. 09:10
 7/9 A kérdező kommentje:

Azóta egy műbizonylatos szűrőbetétes valódi gázálarcot horodk.

-NEM IS MER SENKI BELÉMÁLLNI-

!!!!!

Erre varrjatok gombot, konformisták.

2020. okt. 1. 09:14
 8/9 anonim válasza:

Nagyon jól csinálod, irigyellek, hogy van bátorságod és stílusod ilyen maszkot hordani. Nagyon tetszenek ezek nekem is, de nem tudom, mi lenne az emberek reakciója, ha ilyenben sétálnék az utcán vagy szállnék fel a villamosra. Nem szoktak tényleg belédkötni vagy nagyon bámulni?

Belinkeled, hogy pontosan milyen maszkot vettél? Illetve milyen gyakran kell szűrőt cserélni, hogy jön ki anyagilag a történet? Télen is kellemes viselet, nem párásodik?

2020. dec. 27. 17:35
 9/9 anonim válasza:
#8 meglehet oldani hogy ne parásodjon be, és ebbe garantál hogy télen nem fog fázni az arcod :)
2021. jan. 9. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!