Jogilag kikezdhető, ha nem textilmaszkot visel az ember, hanem ún "teljesálarc"-ot?
Arra vagyok kíváncsi, hogy a jól képzett biztonsági őrök, ellenőrök belekötnének-e abba, ha az ember vesz egy professzionális légzésvédő eszközt. Mint pl [link]
A 3M 6000-hez van olyan betét, ami műbizonylattal igazolja az FFP3 és a vírus szűrő képességet. Mondom, műbizonlyattal.
Kérdés, hogy ezért beleállhat-e bárki az emberbe, aki csak a sebészi textilmaszkig lát el?
Nem, ebbe senki nem köthet bele. A múltkor álltam a postán sorba és egy hasonló fazon jött be ilyennel.
Miután már kaptam levegőt is a röhögés után, szelfiztünk egyet, jó fej volt. :D
Ha gyorsan olvasok, néha becsap a szemem most is tejesálarcot olvastam - meg is néztem a linket, mert olyat még nem láttam. :)
Sajnos csak félreolvastam.
Nem kérdező, ebben is utazhatsz a BKV-n és a biztonsági őrök ennek jobban örülnek, mint a sima maszknak, mert a biztonsági kamerákon legalább jól látszik benne az arcod - a maszkkal ellentétben.
A jogszabály maszkot ír elő, és azt meg te nem biralhatod felül. Ennyi.
Virusszempontbol igazad lehet, de jogilag attól még nem.
Azóta egy műbizonylatos szűrőbetétes valódi gázálarcot horodk.
-NEM IS MER SENKI BELÉMÁLLNI-
!!!!!
Erre varrjatok gombot, konformisták.
Nagyon jól csinálod, irigyellek, hogy van bátorságod és stílusod ilyen maszkot hordani. Nagyon tetszenek ezek nekem is, de nem tudom, mi lenne az emberek reakciója, ha ilyenben sétálnék az utcán vagy szállnék fel a villamosra. Nem szoktak tényleg belédkötni vagy nagyon bámulni?
Belinkeled, hogy pontosan milyen maszkot vettél? Illetve milyen gyakran kell szűrőt cserélni, hogy jön ki anyagilag a történet? Télen is kellemes viselet, nem párásodik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!