Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem fura a jogásznak, bírónak...

Nem fura a jogásznak, bírónak olyan "jogot" alkalmazni, ami teljesen igazságtalan? Van erről véleményük vagy ez számukra amolyan "technikai" kérdés csak?

Figyelt kérdés
Gyilkosság 9-11/12 év, agyrém. Aztán, valaki azért tett feljelentést, mert konkrétan mérgező a levegő Budapesten, de elutasították, hogy az nem egyénhez fűződő alapjogot érint (gyakorlatilag nem lehet síkra szállni e jog érvényesítéséért). Akkor az állatkínzás ügye (ami talán szigorodik). Nem fura, hogy ilyen "primitív" a rendszer? Persze, jogot szolgáltat, nem igazságot akar tenni.

2020. szept. 24. 11:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
10, bocs de ezek hatalmas butaságok.
2020. szept. 25. 15:59
 12/19 A kérdező kommentje:
Azért 50 éve is közlekedtek az emberek, sőt, egyesek ma is megoldják autó nélkül. A tiszta levegő alapvető jog, az autó meg nem, mégis utóbbi nyer. Bár egy-két helyen (tényleg szó szerint csak 1-2 helyen sajnos), durván korlátozzák a kocsikat és jobb lett az életminőség, legalábbis a beszámolók szerint. Persze, ezt a többség ott se akarta elfogadni eleinte, de belátták. Szerintem azt is tudja mindenki a szíve mélyén, hogy min. 60-70% kényelmi autós, nem létszükséglet. A fűtés az.
2020. szept. 25. 16:14
 13/19 anonim ***** válasza:
70%

"Szerintem azt is tudja mindenki a szíve mélyén, hogy min. 60-70% kényelmi autós, nem létszükséglet. A fűtés az."

Ha engeded a fűtést, akkor marad a rossz levegő.

A környék mezőgazdaságát és iparát is be kellene tiltani a jó levegőhöz, mivel azok is hatalmas szennyezők.

Próbálnád lenyomni az emberek torkán, hogy kényelmi autósok, ezért el kell adniuk az autójukat (bár kinek, ha senki sem használhatja). Hatalmas tüntetések lennének, zavargások.

Lényeg a lényeg, nem olyan könnyű javítani a levegőminőségen.

2020. okt. 1. 17:03
 14/19 A kérdező kommentje:
Ez igaz de nyáron nem a fűtés b.ssza el a levegőt, hanem fél évig a kocsik
2020. okt. 1. 19:57
 15/19 anonim ***** válasza:
55%
Meg a meleg víz, a főzés/sütés, az energiaellátás, a mezőgazdaság, az ipar, a beépítettség.
2020. okt. 2. 10:59
 16/19 A kérdező kommentje:
Jó, még egyszer. Budapesten (főbb példa, de más város is ilyen általában) az autók miatt rossz a levegő. Ezt nevezik los angeles-típusú szmognak. Nem éppen a meleg víz miatt.
2020. okt. 3. 00:32
 17/19 anonim ***** válasza:
55%
Nem érted, csak az autók kitiltásával nem lesz jó a levegő minősége, javulni fog, de a többi szennyező még megmarad.
2020. okt. 10. 21:34
 18/19 A kérdező kommentje:
De értem. A cél nem is az, hogy kristálytiszta hegyi levegőnk legyen (sajnos úgyse lesz), hanem javítani a minőségét. Szerintem ezen nincs mit nem érteni.
2020. okt. 11. 07:25
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem is tudom, ez milyen érv. Ha "csak" javul a levegő, az nem is jó. Kicsit szürreális érvelés.
2020. okt. 11. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!