Ha nagyon akarnák akkor most megüntethetnék azokat az embereket akik a buszmegállón áthaladnak maszk nélkül?
Ugye mától kötelező a megállóban is hordani a maszkot. Akad bőven olyan buszmegálló errefelé ami csak egy tábla a járda mellé a földbe szúrva, így aki csak a járdán halad, pár másodpercig "használja" a buszmegállót is.
Nyilván aki csak áthalad nem fogják megbüntetni, egy ellenőr vagy büntetésre feljogosított személy sem merne egy ilyennel bepróbálkozni, de ha nagyon akarnák, jogilag tényleg lenne lehetőségük a maszk nélküli, járdán elhaladó embert megüntetni mert ott a buszmegálló?
Egyelőre nincs jelezve a megállókban, hogy fel kéne tenni a maszkot. Az, hogy tegnap VÉLETLEN hallottam a buszon egy ilyen bemondást, az nem minősül hivatalos kihirdetésnek. Honnan a lóҒaszból tudjon erről a járdán elhaladó?
Tudod, van egy ilyen tétel, hogy nem lehet magánkertbe való behatolásért büntetni, ha nincs körbekerítve a terület. Senkinek nem kötelessége tudni, hogy elméletben ott egy magánkert van. Ez is ilyen. Táblázzák akkor ki!
A másik pedig az, hogy a sűrű belvárosban nem a közlekedési társaság építette a zöldmező közepére a buszmegállóját, hanem kedvükre leszúrogatják a táblájukat valamelyik társasház elé, két hete oda, ma ide, az egyetlen létező másfélméteres járdára, melyen gyalogos közforgalom bonyolódik, és amelyre társasházak ajtajai nyílnak, ergo valóban el lehetne vitatkozni, hogy van-e jogosultsága a közlekedési társaságnak az ilyen típusú megállók birtoklására: hamar belátható, hogy nincs. Ez nem olyan, mint a MÁV saját területén a peron. Természetesen a lakossággal és az önkormányzattal egyetértésben lehet oda is szabályokat kitalálni, de ezt nem a busztársaság dönti el magában.
Szerintem még csak kezdik szoktatni a gondolathoz a népet, lehet, majd tényleg lesz ilyen, ha nagyon elfajul a vírushelyzet, de nyugi, most még elég nehéz lenne nekiállni büntetgetni, mikor százával hömpölyög az utca népe maszk nélkül a megállókon keresztül. És amikor azt látom, hogy 100-ból 99-en nincs, 95 meg nem is tud róla, hogy kéne, akkor én se csinálok ott hülyét magamból.
És most őszintén, látott már olyat valaki, hogy cigarettázót a megállóban megbüntettek? Mert én még valahogy nem, de ott dohányzót hármasával látok naponta nyolcszor tizenéve.
Itt van a sajtóközlemény bár úgy fogalmaznak hogy az utast aki felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni büntetik meg, így belegondolva aki nem "utas" arra nem vonatkozhat hiába fog a megállóhelyen tartózkodni pár mp-ig.
A helyiség általában arról ismerszik meg, hogy minden irányból fala illetve teteje/mennyezete van. Ennek nem felelnek meg a szabadtéri megállók, de még a fedett, egy oldalról nyitott beállók sem, csak a vasútállomások és buszpályaudvarok várói, felvételi épületei, metróállomások, stb.
De nem vagyok biztos benne, lehet, hogy e rendelet alkalmazásában más a helyiség fogalma.
nem igazán vágom, hogy nyílt téren mért kéne hordani, attól hogy be van szúrva a földbe egy karó rajta egy menetrenddel...
amúgy szokott nekem újabban fejfájást okozni, az ilyen agresszív nyugger kis görcsöket mégis hogy kéne leszerelni mint kérdezőt? vissza nem üthetek, ha elkezd ütögetni vagy nekemtologatni a banyatankot, mert három méternél közelebb mentem hozzá, hogy felszállhassak a buszra vagy elérjem a boltban a kártyaterminált, mert én még fizetnék attól hogy ő képtelen időben elcsomagolni a dolgait. vissza nem üthetek, mert a végén még megsérül... valaki ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!