Milyen gáz spray legális köztéren?
Sziasztok!
A gázspraykre vonatkozóan annyit tudok hogy, csak cs hatóanyagú lehet és 20g töltőtömeg alatti. Viszont nekem ezekkel az a gondom, hogy 3 másodperc alatt kifogynak és nekem leginkább a svéd cserediákok ellen kéne akik mint tudjuk falkában támadnak. Ezért nézegettem a defenol cs 40ml-t de egy vadászbolt azt írta hogy, ez már nem viselhető köztéren, de a kaliberinfó meg azt írta hogy egész hamar kifogy mivel 20g alatti a töltőtömeg. Most akkor hogy van ez? Illetve még mindig csak cs-t lehet használni a köztéren? Oc-t egy csomó oldalon lehet találni de cs-ből csak egy-kettő van azok is 40vagy 50ml. Gondolkodom hogy inkább veszek valami nagyobb oc-t mert még mindig jobb ha megbüntet a rendőr 50k-ra mint ha ellopnák a 200k telefonomat vagy kapnék egy pillangót a gyomromba. Szerintetek?
Igen, a CS, a CR (!!!) is legális közterületen. A 20 g alatti töltőtömeg is kötött, de az nem mondja ki a jogszabály, hogy abból mennyi lehet nálad.
Lehet akár 10 darab is egyszerre.
Nem is adhat el neked bolt 20g felettit. Abból viszont korlátlan mennyiségűt viselhetsz.
175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet
a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről
3. § ... 2) Nem vonatkozik az (1) bekezdésben foglalt tilalom
a) a Magyar Honvédségre, a rendvédelmi szervekre, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalra, az Országgyűlési Őrségre, a nemzetbiztonsági szolgálatokra, a Magyarország területén állomásozó fegyveres szervekre, továbbá azokra a szervekre és személyekre, melyeknek a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklását, használatát jogszabály megengedi;
...
e) a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem tartalmazó, legfeljebb 20 gramm töltőanyag tömegű gázsprayre, kivéve a közterületen vagy nyilvános helyen szervezett rendezvényeket.
4. § (1) Dobócsillag, rugóskés, ólmosbot, gumibot, boxer, elektromos sokkoló, 20 gramm töltőanyag tömeget meghaladó gázspray csak a 3. § (2) bekezdésének a) pontjában meghatározott szervek részére forgalmazható.
Na ezt is meg akartam kérdezni de gondoltam túl nagy ökörség lenne hogy nem lehet nálam 40ml spray de 20g-ból több is lehet. Ennek így akkor mi értelme :D?
Egyébként az említett defenol akkor most lehet nálam köztéren vagy nem?
#6-os , ez nem teljesen így van. Teljesen legálisan megvásárolhatod az OC hatóanyagút is, sőt az 50 ml-est is. Mégsem "viselheted" közterületen.
Kizárólag magánterületen legális.
Csak 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdés a) pontjában (fent idéztem) felsorolt szervnek forgalmazható “ 20 gramm töltőanyag tömeget meghaladó gázspray” 4. § (1) bekezdés szerint.
Azaz pl. katona vagy rendőr sem vehet magának nagyobbat, a szerve meg nem fogja azzal megbízni, hogy szerve részére maga vásároljon.
Abban viszont valóban igazad van, hogy sima magánszemély is vásárolhat olyan hatóanyagút is, amit ő közterületen, nyilvános helyen nem viselhet.
Nagy csotanyirto meg legyirto vagy impregnalo spraj megteszi. Nagyon faj az is ,ha befujod a sved szemet.
Ezekbol jo nagy sprejek vannak es a rendor se tud ra mit mondani. Tartsd a kezedben fujasra keszen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!