Decemberben és júniusban egy instagram oldal, ami több ezres nagyságrendű követővel rendelkezik posztolta az egyik társkereső oldalra feltöltött képemet engedély nélkül, elég kínos kontextusba helyezve, az arcom el van homályosítva, de így is felismerhető vagyok a közeli ismerőseim számára. Az instagramon már jelentettem a képet, el kellett küldenem a személyi igazolványom a jelentéshez, valamint mellékeltem az eredeti képet is, de nem vették le a képeket, mivel a szerintem automatikusan küldött levelükben azt írták, hogy szerintük nem sérti a közösségi alapelveiket. Eddig nem szerettem volna az oldal tulajdonosát megkérni hogy vegye le a posztokat, mivel féltem, hogy valamilyen gyerekes bosszút állna. Milyen jogaim vannak, hogyan álljak ki magamét úgy, hogy ne tűnjön fenyegetőzésnek. Eddig nem vettem észre a posztot, viszont egy hete valamilyen oknál fogva feldobta az instagram algoritmus, és tartok tőle, hogy valaki olyan is látni fogja, aki ismer.
- Szerintem te sem örülnél neki, ha nevetség tárgya lenne a fényképed.
- Gondolom a barátai, akik ismerik a fotót. Attól még, hogy valaki el van homályosítva, az ismerősei számára felismerhető maradhat.
Azzal viszont egyetértek, hogy igazából nem sok mindent tud tenni a kérdező. Én azért megpróbálkoznék egy udvarias mail-lel az insta oldal felé.
2020. szept. 11. 21:27
3/7 anonim válasza:
Akkor meg egyszerű: le kell tagadni, és a továbbiakban tudomást nem venni róla, hogy ő van a képen oszt'jónapot. Az instagram oldal itt úgyis le védte magát az elhomályosítás terén, azt meg elég nehezen lehet bizonyítani, hogy hát a rokonok felismerik ígyis úgyis, főleg ha ők se lehetnek valami konstruktívak vagy "részrehajlóak" a kérdező felé, mert akkor eleve nem lenne kérdés.
2020. szept. 11. 21:35
4/7 A kérdező kommentje:
A szóban forgó kép másfél évig volt a Facebook profilképem, és a posztjában a keresztnevemet sem takarta el, így könnyen felismerhető maradtam. Mivel elég kicsi településen lakom tartok tőle, hogy valaki elterjeszti, hogy fent vagyok ezen az instagram oldalon és azt hiszik hozzájárultam, vagy állásinterjú előtt utánam néznek és megtalálják. Nem tartom logikusnak, hogy valaki szabadon feltehet így egy “lopott” képet rólam, és nem tehetek ellene semmit.
2020. szept. 11. 21:41
5/7 anonim válasza:
Ugyan már, állásinterjún legfeljebb a saját, valós profilodra kíváncsiak, nem ilyen gagyi szar mémoldalakra. Lényeg, hogy ne terjeszed, vedd úgy mint ha nem is láttad volna... Esetleg amit kiraktak megszerkesztve annak az eredetijét távolítsd el mindenhonnan még most, ha annyira félsz, hogy összeazonosítják a kettőt...
2020. szept. 11. 21:54
6/7 anonim válasza:
Tudom melyik az, de nem találom, nem felismerhető emlékeim szerint az arc. Örülök, hogy egy legendának válaszolhatok.
2020. szept. 11. 22:35
7/7 anonim válasza:
AKkor jelentsd fel,vsn jogmási törvény.
Olyan hogy más nem tehet ki rólad fotót ha nem engeded meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!