Milyen következményei vannak ha a kutyáim megtámadnak valakit, aki engedély nélkül jön be hozzánk?
Figyelt kérdés
Egyedül voltam itthon, 2 nagytestű kutyám van. Egy idős bácsi a környékről apámat kereste, de nem volt itthon, én meg nem akartam lemenni, gondoltam úgyis elmegy. Nem ment, hanem bejött (mert valami szerszám kellett neki és hogy apu úgyis kölcsönbe adta volna, gondolta elviszi és azután szól) , elérte a pótkulcsot. Az udvaron rátámadtak a kutyáim. Nem történt komoly baj, persze megharapták, de be vannak oltva stb. De most ő fenyeget, hogy feljelent meg hogy leölik a kutyáimat. Neki nem lett volna szabad bejönni. Most mi lesz?2020. aug. 2. 12:45
1/3 anonim válasza:
Ha van kinn figyelmeztető tábla, akkor biztosan nem lehet semmi bajod. Neki viszont lehet, ha feljelented birtokháborításért!
2/3 anonim válasza:
Ha orvoshoz megy, az úgyis jelzi a hatósági állatorvosnak a harapást. Majd kapsz egy felszólítást, vagy kimegy a hatósági, hogy mutasd be az oltási könyveket. Utána kapsz egy határozatot, hogy x naptól két hétre otthoni karantént rendelnek el.
Ezen kívül , ha feljelent a bácsi, nem sok foganatja lesz, mert más kertjébe ment be.
Kapunál legyen kint a harapós kutya tábla. Zárd a kaput. ezentúl.
3/3 anonim válasza:
Amit leírtak azok az elvek. A nagymamám szomszédjába bemászott valaki, a kutya szétkapta. A hölggyel szemben elindítottak egy eljárást, mert a hátsó kerítésen nem volt kint tábla, aki bemászott nem tudott olvasni... (De azt tudta, hogy a kutya "hamis"). Nem derült ki, hogy a hatóság hogy döntött volna, mert a hölgy idős volt és sikerült az eljárást elhúzni, amíg meghalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!