Mennyi időbe telt a nemfizető elbérlőt kitenni?
Olyanoktól kérdezem akinek van ebben tapasztalata, nem aki csak hallotta.
Természetesen hitelesített szerződés esetén.
Albérlőt*
De már nem tudom javítani a kérdést ha jól látom...
Igen, olyan.
Ebben biztos vagy? Azt hallottam hogy a bíróság hónapokig ül rajta.
Ha rossz a szerződés akkor sokáig tart, ha jól van megírva akkor csak napokig.
A gyerekem albérleténél olyan a szerződés, hogy alá kellett írni, hogy a tulaj 1 hónap nemfizetés után kirakhatja őket a következő hónap első napjával (vagyis nem fizeti a szeptembert, akkor november 1-gyel, ha addig nem pótolták az elmaradást)- a nála levő 2 havi kaucióból levonva a tartozásukat. Egyszerűen bemehet, összecsomagolhatja a cuccukat és kiteheti a folyosóra, lecserélheti a zárat. Mert volt annyi esze hogy csak olyan bérlőt fogadjon, aki ezt hajlandó volt aláírni.
A szerződésben az is benne van, hogy magyarázkodás nélkül mindkét félnek joga van felmondania a szerződést, csak 1 hónappal később kell megtenni a kiköltözést. Ahogy már írtam, ha most szólnának, hogy máshová akarnak menni gyerekemék - vagy a tulaj szólna, hogy ki kell költözniük, akkor 1 hónap múlva menniük kellene.
"Egyszerűen bemehet, összecsomagolhatja a cuccukat és kiteheti a folyosóra, lecserélheti a zárat. Mert volt annyi esze hogy csak olyan bérlőt fogadjon, aki ezt hajlandó volt aláírni."
Ez szép és jó, csak nem legális, így a szerződés ezen pontja érvénytelen.
Akkor vedd elő a szerződést, amit a közjegyzőnél kötöttetek és olvasd el!
Aztán mondj fel nekik írásban!
És amúgy ilyenkor mi történik? A bíróság küld egy "kilakoltató" végrehajtót?
Nekem pénzbe fog kerülni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!