Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A bíróságon egyszerre leszünk...

A bíróságon egyszerre leszünk idézve?

Figyelt kérdés

Hó végén büntetőügybe kell mennem tárgyalásra mint vádlott és be van idézve 3 tanú is. 13.00 óra az idézés, nekem akkor kell megjelenni.

Gondolom én végig ott leszek 16.00-ig, mert a tárgyalás várható időtartama 3 óra.

A tanúk külön fognak vajon jönni?

Ezt úgyértem, hogy lehet az egyik tanú 14 órára, a másik 14.30, a harmadik 15 órára?

Mert a tanúkat egyenként kell kihallgatni. Nem lehet bent a többi tanú, valamint míg a tanút a bírónő hallgatja ki, addig nekem is ki kell mennem a tárgyalóból, mert nem hallgathatom, hogy mit mond a tanú.

2020. szept. 6. 12:45
 1/8 anonim ***** válasza:
21%
Nem rád tartozik, te a vádlott vagy, nem a szervező. Inkább menj és vegyél fogkefét, meg ilyesmit. Erényövet... Kell majd a böriben.
2020. szept. 6. 12:51
 2/8 A kérdező kommentje:

Azt se tudod milyen ügyben vagyok vádlott.

Nem emberölés az biztos. Akkor mit jár a szád?

2020. szept. 6. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Általában mindenkit ugyanarra az időpontra idéznek, a bíró a tárgyaláson megállapítja, hogy kik azok akik megjelentek, majd kiküldi őket a teremből és egyenként hallgatja meg a tanúkat. Pl. 13 órára beidéz mindenkit, kimennek a teremből, elsőt kihallgatja majd helyet foglal a teremben vagy távozhat ha nincs szükség a további jelenlétére. Ezután jön a második és így tovább. Előfordul, hogy különböző időpontra idézi a tanúkat de ez általában akkor van ha sokan vannak.
2020. szept. 6. 13:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez bírónként különbözik. Egy jól megszervezett tárgyaláson a bíró ismeri az ügyet, tehát először a vádlottat fogja megidézni, mert benne van a pakliban, hogy a vádlott vallomást tesz. Addig meg minek üljenek kint feleslegesen a tanúk? Utána ha van több tanú, nyilván a bíró aki ismeri az ügyet, tudja, hogy melyik tanúra körülbelül mennyi időt kell szánni, így annak megfelelőn fogja idézni őket, különböző időpontokban. De van olyan bíró is, aki odaidéz mindenkit egy időpontban és majd szépen mindenki kivárja a sorát.

Te pedig ha nincs különösen védett tanú, vagy különleges bánásmódot igénylő tanú/sértett az ügyben, akkor végig bent ülhetsz, amíg a tanúk megteszik a vallomásukat, sőt, jogod van észrevételt tenni a vallomásukra, akár szembesítés is előfordulhat, ha valamiben különbözik az elmondásotok.

2020. szept. 6. 16:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja igen ha előkészítő ülés akkor azt hiszem arra még nem szoktak tanúkat idézni mert ahogy 4-es is írja, hátha a vádlott vallomást tesz. Neked akkor most előkészítő ülés vagy tárgyalás lesz?
2020. szept. 6. 16:16
 6/8 anonim ***** válasza:

"Neked akkor most előkészítő ülés vagy tárgyalás lesz?"

A kérdésben benne van, hogy tárgyalás lesz és az is, hogy 3 tanú van idézve. Egyébként a vádlott bármikor tehet vallomást. Előkészítő ülésen is, de tárgyaláson is, szóval ezt mindig bele kell kalkulálni.

És nem ezért nincsenek tanúk idézve az előkészítő ülésre, mert a vádlott vallomást tehet, hanem mert az nem tárgyalás. Ott nem vesznek fel bizonyítást.

2020. szept. 6. 18:07
 7/8 A kérdező kommentje:

Tárgyalás

Majd rá egy hét múlva lesz egy másik tárgyalás is, mert akkor másik 3 tanú jön, akkor is 13 órára, 3 óra időtartam. A bírónő volt olyan rendes, hogy nem 9-re hívott, hanem inkább 13 órára, mert messze lakok, 140 km-re.és így két nap. De nagy valószínűséggel további tárgyalások is lesznek, mert szembesítés is lesz gondolom, aztán ha ítélet lesz, egyértelműen lesz fellebbezés, és másodfokra kerűl a dolog, aztán jövőre is megy még ez az ügy én úgy gondolom.

2020. szept. 6. 18:30
 8/8 A kérdező kommentje:
A kommentemből egyértelműen kiderűl, hogy beismerő vallomást nem teszek.
2020. szept. 6. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!