Ha az óceán közepén tektonikus mozgások hatására kiemelkedik egy sziget, akkor az milyen feltételek mellett kerülhet Magyarországhoz?
Figyelt kérdés
Odaküldünk néhány katonát, ez rendben van, de nemzetközileg ettől még nem lesz elismerve a sziget Magyarország részeként. Tudunk egyáltalán bármit is tenni, hogy elismerésre kerüljön vagy az országok le se fogják szarni, hogy kié az a terület?2020. aug. 30. 21:11
2/7 anonim válasza:
Magyarországhoz nagyon sehogy.
Mivel ennek az esélye igen kicsi, hogy hirtelen egy jelentősebb földrész megjelenjen. Talán azt mondanám, hogy az lépne érvénybe, hogy kinek a partjához van közel. Mint a part menti szigetek kapcsán is ezt alkalmazzák. Vagy ha nagyon távol esik akkor ki fedezi fel hamarabb. Sealand pont úgy jött létre, hogy átesett Nagy-Britannia vízi határain és jogos volt az elfoglalása és "függetelenítése".
3/7 anonim válasza:
Talán ha amikor kiemelkedik akkor már rajta ül OV meg S. Csoti. Talán!
4/7 A kérdező kommentje:
#2 Nyilván a kérdésem arra az esetre vonatkozik, ha nincs olyan közel a parthoz, hogy beleessen az adott ország felségterületébe. A felfedezés nem opció, és szerintem az elfoglalása révén is csak de facto kerül Magyarországhoz, azt elismerni senki nem fogja (pláne nem a Románok).
2020. aug. 30. 21:37
5/7 anonim válasza:
Pont nemrég olvastam róla, megkerestem neked, tess:
6/7 anonim válasza:
Mészáros Lölő megveszi a kávépénzéből.
7/7 anonim válasza:
Szijjartó uraság az emberfeletti diplomáciai készségével majd elintézi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!