A haszonélvező eladhat egy ingatlant a tulajdonos beleegyezése nélkül?
Figyelt kérdés
Van egy földterület a tulajdonomban, aminek édesapám a haszonélvezője. Eladhatja, ha én nem akarom? Ha nem, ebben az esetben élhet felém bárminemű követeléssel?2020. aug. 28. 22:58
1/5 anonim válasza:
Eladni a tulajdonodat lehet, ergo a haszonélvezőnek nincs mit eladnia, hiszen neki nem tulajdona az ingatlan.
2/5 anonim válasza:
Még a beleegyezéseddel sem tudja eladni mert nem ő a tulajdonos.
A reménybeli vevő ha van egy csöpp esze akkor csak a tulajdonossal tárgyal.
3/5 anonim válasza:
A hasznat elvezheti: kiadhatja, hasznalhatja amire akarja (meg amire torveny szerint lehet), de el nem adhatja, mivel nem az ove.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitok, persze ez egyértelmű. Amit nem írtam, hogy ezt ő vette nekem befektetési céllal. Igaz, így sem változtat azon, hogy én vagyok a tulajdonos, de gondoltam azért leírom...
2020. aug. 28. 23:09
5/5 anonim válasza:
Megbízási szerződéssel eladhatja, ha már nagykorú vagy (kiskorúként a gyámügy is beleszólhat), de a papírokat akkor is neked kell aláírni.
Ajándékot vissza lehet követelni bizonyos ideig, lakóingatlannál pedig, ha az ajándékozó utcára kerülne, az ajándékozottnak pedig van másik ingatlana, amiben élhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!