Lakásbejelentőhöz kell a haszonélvező beleegyezése, vagy elég a tulajdonosé?
2#: Miért írsz ilyen hülyeséget?
A tulajdonos bejelentheti, a haszonélvező hozzájárulása nélkül, ha, a haszonélvezeti jog nem terjed ki az ingatlan egészére.
Hozzájárulás kell, ha a haszonélvezeti jog az ingatlan egészére fennáll.
Robin, azért nézz már utána a jogszabálynak - a lakásbejelentéshez a szállásadó kell, ha van haszonélvezője az ingatlannak (feltételeztem, hogy teljes ingatlané), akkor a tulajdonos nem szállásadó, tehát nem járulhat hozzá a bejeletéshez
" Az a szállásadó, aki rendelkezési jogosultsággal bír a lakóingatlanon."
"
ez igaz, de ettől még nem a tulajdonos a szállásadó, még akár a bérlő is lehet szállásadó
ha van haszonélvező a teljes lakásra, akkor a tulajdonos nem rendelkezik a lakással...és itt a pont
Ha van haszonélvező, a tulajdonosnak akkor is van rendelkezési joga, csak korlátozott.
Pl. eladhatja az ingatlanát bármikor.
Ez tök érdekes.
Amúgy anyukám és a mamám annak idején vett egy házat, anyukámé volt a tulajdonjog, a mamámé a holtig tartó haszonélvezeti jog a teljes házra és mikor a szüleim elváltak, akkor mi odaköltöztünk anyukámmal és amikor én bejelentkeztem oda lakcímügyileg, akkor anyukám, mint tulajdonos írta alá a bejelentő papírt, nem a mamám, pedig ő volt a haszonélvező.
Szóval nálam a tapasztalat az, hogy elég volt a tulajdonos beleegyezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!