Hány cm lehet a maximális pengehossza a késnek, amit törvényesen magunknál tarthatunk az utcán?
Figyelt kérdés
2010. aug. 5. 08:56
11/23 anonim válasza:
30, ha a hátban, 25 ha a gyomorban hordod.
12/23 anonim válasza:
de mivel büntetik? pénz? vagy mivan ha egy 18alatti gyereknél találják. mondjuk nemtom, hogy hogy venné észre a rendőr...
13/23 anonim válasza:
Tisztelt Kérdező!
Hivatalosan 8m hosszú kés lehet nálad amint már említették nem lehet támadó kés!Nem kapsz büntetést ha támadó vagy nagybb kés van nálad csak elkobozák! Az szolgálats rendőr ugy tudja meg van e nálad kés hogy rá kell kérdeznie igazoltatás közben hogy van e nálad szúró vagy lőfegyver, ha igennel válaszolsz természetesen elő kell vened és bemutatni rá az engedélyt (gázpisztoly). Visszont ha nemel felesz és megmotoz akkr csak tőle füg mit tesz veled ugyanis ez már a hatóság megtévesztése cím alá tartozik! Remélem tudtam segíteni!
14/23 anonim válasza:
köszi, nagyon sokat segítettél. lehet szerezni valahogy engedélyt?
15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. aug. 13. 21:21
16/23 anonim válasza:
Ez az szabály csak nyílt viselésre vonatkozik?
17/23 szemgolyocska válasza:
hát de jó... nekem rugós és 11,6 centis és úgy tudtam h 12 cm a max.. és magammal hordozgatom..
19/23 anonim válasza:
A FENÉBE!!! Nem vihetem ki a 2 méteres pallost.... :(
20/23 anonim válasza:
Valóban. Ha nagyobb az már szabálysértés.
Forrás
a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!