Ez mégis mi lehetett, vagy ilyet lehet-e csinálni? A rendőrségtől is kereshettek?
Fiatalkorú személy vagyok, 16 éves.
Ma, delután 3-kor csöngetett egy idősebb nő, hogy engem keres. Édesapám meg édesanyám nem volt itthon, de beengedtem. Azt mondta, hogy közvélemény kutatást csinál, rádiós körben. Amikor megkérdeztem tőle, hogy honnan tudja a címem, azt mondta, hogy: "Az nem egy olyan titkos dolog." (Mármint a címem.)
Leültünk és egy tableten töltetett velem ki kérdő ívet. A kérdőív:
- fel volt sorolva újságok, es melyiket olvasom azok közül.
- amelyiket beikszeltem újságokat, hányszor olvastam.
- van-e mobiltelefonom, laptopom, asztali számítógépem.
- milyen jellegű dolgok érdekelnek (pl.: divat, erotika, kül- és belpolitika, stb.)
- hol tájékozódom
- hol használom a google térképet, hol nézek filmet
- édesanyám és édesapám végzettsége
- testvérem kora
Végül meg kellett adnom a telefon számomat és a szüleim nevét. Volt egy lapja a nőnek, amiről csak annyit tudtam leolvasni, hogy Keresett személy: XY (én nevem). Ez mi volt? A rendőrségtől kereshettek?
Végül a nő adott 500 ft értékben egy ajandékutalványt, amit a Tescoban felhasználhatunk és egy kártyát, aminek a hátoldalán egy istenes idézet van.
"kártyát, aminek a hátoldalán egy istenes idézet van"
Jehova tanúi gyanús. Ők szoktak ilyeneket adni, vagy postaládába dobni, vagy becsengetnek...
Nanana! Azért szépen! Egy 16 éves gyerekről beszélsz. Nem tudhatod, hogy erőszakos volt-e a nő vagy sem. Nyilvan ez nem mentség, de egy 16 éves gyerek még nem biztos, hogy tudja, hogy kit engedhet be, vagy kit nem.
Kérdező, biztos, hogy nem a rendőrségtől kerestek, mert ők nagyon jól tudják, hogy fiatalkorú gyermeket csak szülő jelenlétével vagy beleegyezésével hallgathatnak ki. Talán valami újsággal kapcsolatos felmérés volt, vagy a fiatalok igenyeit mérték fel, de akkor sem kérdezgethettek volna ki a szüleid beleegyezése nélkül. Az meg, hogy a lakcímed nem egy titkos dolog, az hülyeség. Nem úgy van, hogy bemegyek valahova és akkor mondom, hogy XY lakcímét add már ki nekem.
"Azt mondta, hogy közvélemény kutatást csinál, rádiós körben. "
Én itt rövidre is zártam volna a dolgot, nagyon egyszerűen.
: - Köszönöm szépen de nem kívánok részt venni semmilyen közvélemény kutatáson. Viszont látásra! Ennyi.
A többi a te döntésed volt nyilván hogy belementél ebbe...
1) kiskorú vagy, nem fiatalkorú (fiatalkorú büntetőügyben lennél)
2) 16 évesen mi a fæsznak engedsz be egy vadidegen nőt, aki hülyeségre hivatkozik???? Pláne minek adsz meg neki személyes adatokat????
És te 16 évesen idegeneket engedsz be a házatokba, és még az adataidat is maradéktalanul megadod?
Ne haragudj, de gyengeelméjű vagy?
Amúgy meg kiskorú vagy, hacsak nem büntetőeljárás alanyává váltál, és remélem, hogy az egész kérdés kamu. A rendőrség természetesen nem így keresne, ez jó esetben csak valami marketinges reklám-dolog volt, rossz esetben majd felhasználják az adataidat. Még rosszabb esetben felmérték a házatokat későbbi kirabláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!