Meddig lehet beírni a vásárlók könyvébe?
Na erre én is kíváncsi vagyok. Én hirtelenjében csak ezt találtam: [link]
Ami egyébként jellemző hiba szokott lenni a vásárlók könyvével kapcsolatban:
1. nincs kihelyezve jól látható helyen tollal együtt
2. nincs lecégbélyegzőzve az összes oldal
3. nincs a helyi jegyző által hitelesítve. (címlap lebélyegezve, nemzeti színű fonallal átkötve.)
Ezeket ha írsz a panaszkönyvbe, mind automatikusan hozzá kell írni, ha így van.
Azt akkor kellett volna jelezni, mikor ott voltál.
Ha egy hónapra rá jut eszedbe akkor nem lehetett olyan nagy cucc.
Utólag egyébként szerintem nem lehet beírni, de lehet, hogy tévedek.
Amit én még szoktam csinálni, mert sok akár multi is simán azt csinálja, hogy kapok egy levelet 30 napon belül, ahogy kell, amiben azt hazudják, hogy kivizsgálták az esetet, és nem történt semmi, magyarán én hazudok. Ezért már mindig azzal fejezem be a bejegyzést, hogy megkértem a munkatársat/lehetőleg üzletvezetőt, hogy olvassa át, és amennyiben valótlan állítást tartalmazna a bejegyzésem, az észrevételek rovatban előttem jegyezze a cáfolatát, ennek hiányát panaszom valóságtartalmának elismeréseként tekintem.
Volt hogy ezt írtam, és ekkor már nem mertek tagadni, csak annyit, hogy máskor ha panaszom van, hívjam ki az áruházvezetőt, és vele rendezzem a vitám. :D Na mondjuk, mindenképpen be kell írni, nem elég a szóbeli bejegyzés.
#1, #3 Nem tudom továbbra sem, hogy jogszerű-e, szabályos-e, DE ha nincs erre vonatkozóan korlátozó szabályozás, magyarán nincs az idevonatkozó jogszabályban az rögzítve, hogy panaszt a vásárlók könyvébe csak az eset idejében lehet megtenni, nincsenek határidők feltüntetve, akkor bizony - "mindent lehet, ami nem tilos" alapon később is lehet. A kérdés az, hogy van-e ilyen korlátozás.
Mit lehet beírni?! pl. be kell írni a bejegyzés dátumát, és beírhatja, hogy ezen és ezen a napon (dátum) ez és ez történt, és ezért és ezért akadályoztatva voltam akkor a panasztételre, aminek jogával most élek.
Lehet, hogy nem egy hónappal rá jut eszébe, hanem most jár ismét arra, nem utazik csak ezért 100km-t.
Én ha beírnék ilyen esetben, akkor mindenképpen úgy tenném, hogy
"Az esemény dátuma: xxxx.xx.xx., mivel idevonatkozólag nincs a jogszabályban meghatározva panasszal éléssel kapcsolatosan jogvesztő határidő, most élek a fenti időpontban ért sérelem kapcsán panaszbejelentéssel. Amennyiben úgy gondolják, hogy valamilyen okból a sérelmem bejelentésével kapcsolatosan jogvesztés történt, válaszlevélben kérem idézzék pontosan az adott jogszabályt, és jelezzék az odavonatkozó jogszabály-helyet, amire hivatkozva az utólagos panasszal élési jogomat megtagadják."
A panasz egyébként lehet több oldalas is, olyankor a lap aljára oda szoktam írni, hogy folytatódik az x oldalon, és ott meg azzal kezdem, hogy előzmény az x oldalon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!