Nem lenne célszerű a vagánykodó gyorshajtókat a jelenleginél sokszorosan súlyosabb (börtön, akár megverés) büntetni?
Sosem tudhatod, hogy egy szaguldozo ember esetleg egy amokfuto, vagy talan valaki haldoklik a hatso ulesen es ezert siet. Nem az utca nepenek a dolga ezt megitelni!
Valojaban ezert lenne jo ha mindenki betartana a parhuzamos kozlekedes szabalyait, miszerint a belso savban nem autokazunk folyamatosan ... pontosan azert, hogy akinek sietos, az tudjon menni.
#4:
Amikor látok egy fekete Audit vagy BMW -t, benne egy agyontetovált, kigyúrt, kopasz emberrel, aki csikorgó gumikkal kilő egy 300 méteres útszakasz erejéig, hát biztos én vagyok rossz emberismerő, de valahogy nem az aggódó apukát látom benne, aki a terhes asszonykával igyekszik a szülészetre, mert elfolyt a magzatvíz, nem is az életmentő szándék kétségbe esett igyekezetét. Persze lehet, hogy ámokfutó. Minden 5-10 percben egy újabb ilyen. Budapest az ámokfutók városa lett.
És nagyon is az utca népének a dolga megítélni, mert az utca népét veszélyezteti. Ha a te gyerkedet, barátnődet, anyukádat, apukádat ütné el egy ilyen vadállat, szerintem te sem mondanád már, hogy ha a rendőr nem állította meg, tehát minden oké vele. Gyanítom, az első gondolatod az lenne, hogy addig rúgdosnád, amíg mozog.
Kepzeld el vannak akik nem rugdosnak, hanem emberkent viselkednek akar gyalog jarjak a varost, avagy volan moge ulnek.
Mellesleg az utca nepe senkit sem erdekel ... csak ma divat fontoskodni, meg tudatosnak lenni, meg temara vadaszni a napi posztolgatasainkhoz.
Ez pontosan olyan tema mint kutyakakiba lepni: egyik szidja a kutyat a masik megkerdezi miert nem nezel a labad ele.
#6:
Én alapvetően totál békés és szelíd ember vagyok, sosem bántottam senkit, a kötözködés és az önkényeskedés a legutolsó, ami az ismerőseimnek eszébe jutna rólam. Nem vagyok egyszemélyes igazságosztó, de amikor azt tapasztalom, hogy az erre felhatalmazott szervek semmit nem tesznek a közveszélyes figuák kiiktatásáért és hatékony szankcionálásáért, erősen fel tud menni bennem a pumpa. Ezt a fajta, másokat súlyosan veszélyeztető vagy zavaró attitűdöt nem tudom elfogadni. Ez nem olyan, mint amikor valaki lóg a BKV -n, vagy adót csal, gondolom, te is érzed, mi a különbség a kétféle szabálysértés között kockázatukat tekintve.
#5 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!