Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem lenne célszerű a vagánykod...

Nem lenne célszerű a vagánykodó gyorshajtókat a jelenleginél sokszorosan súlyosabb (börtön, akár megverés) büntetni?

Figyelt kérdés
2020. aug. 9. 10:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Több büntitétel már volt más esetekre vonatkozóan, de haszna a nagy semmi...
2020. aug. 9. 10:43
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Nekem is rejtélyes ez az egész rendszer. A nagypapákat, akik 60 helyett 70 -nel mennek, lekapcsolják a rendőrök, de amikor 160 -nal elszáguld mellettük a Körúton egy egy férfiasságát épp megélő vagány csávó, arra rá se hederítenek. Ezeket én legszívesebben évekre eltiltanám a jogosítvánítól, de előtte pár hétre börtönbe is tenném, és azalatt is befognám eke elé, hogy ott legyen ilyen virgonc.
2020. aug. 9. 10:54
 3/9 anonim ***** válasza:
8%
A kresz azt mondja ... fel kell venni a forgalom ritmusat! :)
2020. aug. 9. 11:00
 4/9 anonim ***** válasza:
8%

Sosem tudhatod, hogy egy szaguldozo ember esetleg egy amokfuto, vagy talan valaki haldoklik a hatso ulesen es ezert siet. Nem az utca nepenek a dolga ezt megitelni!

Valojaban ezert lenne jo ha mindenki betartana a parhuzamos kozlekedes szabalyait, miszerint a belso savban nem autokazunk folyamatosan ... pontosan azert, hogy akinek sietos, az tudjon menni.

2020. aug. 9. 11:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

#4:

Amikor látok egy fekete Audit vagy BMW -t, benne egy agyontetovált, kigyúrt, kopasz emberrel, aki csikorgó gumikkal kilő egy 300 méteres útszakasz erejéig, hát biztos én vagyok rossz emberismerő, de valahogy nem az aggódó apukát látom benne, aki a terhes asszonykával igyekszik a szülészetre, mert elfolyt a magzatvíz, nem is az életmentő szándék kétségbe esett igyekezetét. Persze lehet, hogy ámokfutó. Minden 5-10 percben egy újabb ilyen. Budapest az ámokfutók városa lett.

És nagyon is az utca népének a dolga megítélni, mert az utca népét veszélyezteti. Ha a te gyerkedet, barátnődet, anyukádat, apukádat ütné el egy ilyen vadállat, szerintem te sem mondanád már, hogy ha a rendőr nem állította meg, tehát minden oké vele. Gyanítom, az első gondolatod az lenne, hogy addig rúgdosnád, amíg mozog.

2020. aug. 9. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:
19%

Kepzeld el vannak akik nem rugdosnak, hanem emberkent viselkednek akar gyalog jarjak a varost, avagy volan moge ulnek.

Mellesleg az utca nepe senkit sem erdekel ... csak ma divat fontoskodni, meg tudatosnak lenni, meg temara vadaszni a napi posztolgatasainkhoz.

Ez pontosan olyan tema mint kutyakakiba lepni: egyik szidja a kutyat a masik megkerdezi miert nem nezel a labad ele.

2020. aug. 9. 11:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#6:

Én alapvetően totál békés és szelíd ember vagyok, sosem bántottam senkit, a kötözködés és az önkényeskedés a legutolsó, ami az ismerőseimnek eszébe jutna rólam. Nem vagyok egyszemélyes igazságosztó, de amikor azt tapasztalom, hogy az erre felhatalmazott szervek semmit nem tesznek a közveszélyes figuák kiiktatásáért és hatékony szankcionálásáért, erősen fel tud menni bennem a pumpa. Ezt a fajta, másokat súlyosan veszélyeztető vagy zavaró attitűdöt nem tudom elfogadni. Ez nem olyan, mint amikor valaki lóg a BKV -n, vagy adót csal, gondolom, te is érzed, mi a különbség a kétféle szabálysértés között kockázatukat tekintve.

#5 voltam.

2020. aug. 9. 11:50
 8/9 peca1000 ***** válasza:
100%
Ausztráliában a kirívóan gyorshajtóktól elkobozzák az autóját, és a tulaj szeme láttára bezúzzák.
2020. aug. 9. 15:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb az lenne, ha a lebukás veszélye nőne. Ha következetesen sz.rrá lenne büntetve minden alkalommal, ahogy gyorshajt (vagy bármi veszélyeset szabálytalankodik), előbb-utóbb leszokik róla. Persze a nagyon renitensekkel nincs mit tenni, ott tényleg csak a 8-as válaszoló által leírt bezúzás segít.
2020. aug. 10. 05:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!