Szerintetek legális ha elhitetem azt, hogy meghaltam?
Több éve (3-4) egy olyan közösségben élek, ami pénzügyileg a padlóra fektetett és nem tudok ebből kilábalni, mert kiforgatják minden alkalommal a szavaimat és újabb költségeket akasztanak a nyakamba. Természetesen próbáltam már azt mondani, hogy nem, de ebbe a közösségben a hírnév mindennél többet számít és nagyon hamar bemocskolják. Úgy döntöttem, hogy ezt nem csinálom tovább és ezt a közösséget ki fogom törölni a mindennapjaimból, már nem egyszer mondtam azt, hogy elég volt és abbahagytam ezt, valahogy sajnos mindig csak visszakerültem oda. Elhatároztam, hogy rendhagyó módon fogok innen kiszakadni. Azt hitetném el velük egy barátomon keresztül, hogy meghaltam. Nem sokára költözöm és a közösségben nem is tudják ezt. Csak azon aggódom, ha facebookon az egyik oldalon közzé tenné a barátom, hogy elhunytam, az bűncselekmény lenne.
Én a rémhírterjesztésre tudok itt első sorban gondolni, hogy ez annak számít. Szerintetek ez legális? Ha nem legális jól sejtem, hogy ez amit tervezek rémhírterjesztésnek minősül? Tanácsok nem kellenek, hogy álljak a sarkamra meg stb.
*közzé tenné a barátom, hogy elhunytam, az bűncselekmény lenne.
igen.
Akkor is ezt mondanám, mert a rémhírterjesztés egy jól definiált bűncselekmény. És mivel nem ez történik teljesen irreleváns.
Amúgy Varnus Xavér volt az aki egyszer fontolgatta, hogy ezt eljátssza, csak hogy elolvashassa a róla megjelenő nekrológokat, de személyes és nem jogi okokból tett le róla. Genyóság a saját halálhíredet kelteni viccből, de nem törvénytelen önmagában. (A biztosítási csalás az más kérdés megint.)
8 Akkor ebben az esetben ez a cselekmény, mit merít ki?
Mondom, hogy az említett ember tudta és beleegyezése nélkül, önhatalmúlag lép egy ilyet meg valaki.
Akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!