Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Becsületsértés esetén magánvád...

Becsületsértés esetén magánvádas feljelentéskor ingyenes-e az egész procedúra? és mire lehet számítani, mi a folyamat?, ráadásul kiskorú az elkövető?

Figyelt kérdés

Bírósági eljárás mindenképp lesz? mert én csak egy figyelmeztetést szeretnék számára hogy fejezze be. Másik részről ha lesz bíróság és több száz km van közöttünk akkor kinek kell utaznia?

Történet nagyjából: Elkezdett ismerőimre írogatni kamu profilból, hogy fegyveres bűnöző vagyok, plusz fb-s beszélgetést hamisított, hogy halálosan megfenyegettem.

2020. aug. 5. 07:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Feljelentést tehetsz, de az ügyész szíve-joga, hogy eldöntse, vádat emel-e. Ezért nagy valószínűséggel nem fog.
2020. aug. 7. 21:05
 12/13 anonim ***** válasza:

"de az ügyész szíve-joga, hogy eldöntse, vádat emel-e"

Nem szíve joga, te szerencsétlen!

Hanem törvényi kizáró ok, hogy fiatalkorúval szemben nincs helye magánvádas eljárásnak!

2020. aug. 12. 16:01
 13/13 anonim ***** válasza:
Téged nem minősítések, a hozzászólásod minősít. Magánvádas az nincs helye, de ha az ügyész vádat emel, akkor közvádas lesz.
2020. aug. 13. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!