Munkahelyről muszáj leszámolni azonnal?
Úgy döntöttem, hogy jövőhéten már nem szeretnék bemenni dolgozni, hanem egyszerűen csak bejelentem telefonon, hogy már nem megyek többet (5 éve vagyok ott), és a felmondási időt sem töltöm le, illetve csak később számolok le, mert nyaralni megyek jövőhéten, nincs kedvem most leszámolással foglalkozni.
Igazából azért alakultak így a dolgok, mert örököltem pénzt, és most kaptam meg, annyi pénzt, hogy egy jó darabig elég lesz nekem. A munkahelyre meg azért nem megyek szívesen, mert múlthéten olyan dolog történt, hogy amúgy is felmondanék ha nem kaptam volna ezt a pénzt, csak akkor letölteném a felmondási időt. De most hogy megkaptam ezt a pénzt, semmi kedvem sincs a felmondási időt letölteni, jövőhéten nyaralni megyek és nem érdekel semmi!
Tehát szerintetek ennek lehet -e ebből bármi probléma? Egyébként is építik le az állományt a vírushelyzet óta.
Köszönöm!
Ez nem "úgy döntöttem" kérdése.
Szerződést írtál alá, amiben benne van hogy hogyan mondhatsz fel és hogy mikor mit kell tenned.
Ha nem azt teszed, akkor annak súlyos következményei lesznek rád nézve.
Nyilván kamu az egész szöveg, mert aki bárhol dolgozott már 5 évet, az nem ír ilyen baromságot, hogy úgy dönt nem megy be dolgozni és kész.
Nem lehet belőle probléma. Én mindig mindenhol így mondtam fel, volt ahol verték a nyálukat de pörlekedni mind lusta és persze semmitől sem félnek úgy mint a bíróságtól.
Olyan cég Magyarországon nincs ahonnan nem tudsz azonnal eljönni.
Ja és ezt ötvenévesként írom úgy, hogy volt olyan évem, amiben hét munkahelyem volt.
Szerintem kevés olyan ember fog itt írni aki annyi felmondáson van túl mint én.
És nem tudnak mit csinálni, vahgyis nem mernek, mert jobban rábasznának mint amit nyernek vele.
Lehet belőle probléma.
A felmondási idő nélkül csak szankciósan mondhatsz fel, de Nálad erről szó sincs.
Köteles vagy - bizonyíthatóan - közölni a felmondást és letölteni a felmondási idődet. Ha nem, jogellenes munkaviszony megszüntetéséért felelhetsz.
A 2-es meg baromságokat beszél + jogellenes is, amit összehord.
Attól, hogy neki nem lett baja eddig az ilyen felmondásokból, az csak a munkáltatói hozzááláson múlott. Mákja volt!
Neked, lehet nem lesz az!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!