Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg van olyan jogszabály,...

Tényleg van olyan jogszabály, amelyik előírja, hogy számítógépet csak operációs rendszerrel lehet árulni, vagy ez csak egy városi legenda?

Figyelt kérdés
2020. júl. 30. 10:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
54%
Mér lenne?
2020. júl. 30. 10:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs, sok bolt van ami előre összerakott de nem brand gépeket árul, oprendszer nélkül. Ha lenne ilyen törvény, akkor ők ezt nem tehetnék meg, és ők is feltennék a FreeDOS-t.

Brand gépeken amin nincs windows csak azért teszik fel a FreeDOS-t vagy hasonlót hogy a vásárló lássa hogy működik, meg ők is gondolom tesztelik a gyárba.

2020. júl. 30. 10:37
 3/13 anonim ***** válasza:
35%
Lehet legenda, de én is így tudtam. Sok gépre ezért került ingyenes Linux. Logika lenne benne, hiszen egy tévé sem működhetne olyan tunerrel, ami nem rendelkezik megfelelő programmal. Jó, picit más, elismerem. Egy csupasz gép nem használható azonnal, viszont leszedni sem kell róla semmit. A legtöbb vevő nem ilyen gépet keres, hanem csak bekapcsolom, és lehet használni azonnal.
2020. júl. 30. 10:41
 4/13 anonim ***** válasza:
56%
Lehet csak a brand gépekre vonatkozik nem? Vagy a custom PC-kre is?
2020. júl. 30. 10:43
 5/13 hollófernyiges ***** válasza:
57%
Csak legenda, én is oprendszer nélküli gépet vettem (teljesen legálisan, boltban, számlával) , én raktam fel rá a windowst.
2020. júl. 30. 10:49
 6/13 anonim ***** válasza:

Hogy legyen konkrét példa, ha lenne ilyen törvény akkor a Radium nem működhetne ilyen formában tovább.

[link]

2020. júl. 30. 10:50
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Mondom, lehet csak a márkás asztali gépekre és laptopokra vonatkozik ez. Ha összerakatsz alkatrészekből egy gépet az más tészta. Ott végül is alkatrészeket veszel, illetve az összeszerelés egy plusz szolgáltatás.
2020. júl. 30. 11:00
 8/13 anonim ***** válasza:

A radium által összerakott és a "brand" gépek között jogilag nincs különbség.

Amúgy google se ad ki semmilyen dolgot erre a törvényre. Ez egy legenda.

2020. júl. 30. 11:02
 9/13 anonim ***** válasza:

Mivel érdekel a dolog, én is keresgéltem most. Egy dolgot találtam, az pedig egy petíció az EU-hoz.

Lényege az, hogy nem kötelesek oprendszerrel együtt értékesíteni a masinákat, de ha egyesek mégis telepített operációs rendszerrel értékesítenek, azok üzleti előnyhöz jutnak. Egyesek pedig ugyanazt a terméket többféle telepített rendszerrel is forgalomba hozzák, s brr, ez milyen dolog, tiltsák meg.

Tehát ezek szerint pont az ellenkezője igaz.

2020. júl. 30. 11:06
 10/13 A kérdező kommentje:
Ezzel foglalkozom, és több olyan modellel is találkoztam, amit különböző telepített rendszerekkel (Windows 10 Home/Pro, Linux) vagy éppen üresen forgalmaznak. Mindenki olyat vesz, amilyenre szüksége/pénze van. Nem értem, ez miért probléma. Kb. 20 évvel ezelőttig mindenen Windows volt, és csak lassan kezdtek szállingózni a Linuxos cuccok.
2020. júl. 30. 11:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!