Tényleg van olyan jogszabály, amelyik előírja, hogy számítógépet csak operációs rendszerrel lehet árulni, vagy ez csak egy városi legenda?
Nincs, sok bolt van ami előre összerakott de nem brand gépeket árul, oprendszer nélkül. Ha lenne ilyen törvény, akkor ők ezt nem tehetnék meg, és ők is feltennék a FreeDOS-t.
Brand gépeken amin nincs windows csak azért teszik fel a FreeDOS-t vagy hasonlót hogy a vásárló lássa hogy működik, meg ők is gondolom tesztelik a gyárba.
Hogy legyen konkrét példa, ha lenne ilyen törvény akkor a Radium nem működhetne ilyen formában tovább.
A radium által összerakott és a "brand" gépek között jogilag nincs különbség.
Amúgy google se ad ki semmilyen dolgot erre a törvényre. Ez egy legenda.
Mivel érdekel a dolog, én is keresgéltem most. Egy dolgot találtam, az pedig egy petíció az EU-hoz.
Lényege az, hogy nem kötelesek oprendszerrel együtt értékesíteni a masinákat, de ha egyesek mégis telepített operációs rendszerrel értékesítenek, azok üzleti előnyhöz jutnak. Egyesek pedig ugyanazt a terméket többféle telepített rendszerrel is forgalomba hozzák, s brr, ez milyen dolog, tiltsák meg.
Tehát ezek szerint pont az ellenkezője igaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!