Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A volt munkaadóm nem reagál a...

A volt munkaadóm nem reagál a peren kívüli elmaradt 218 000 bérem kifizetésének ügyében, Pert érdemes e a fenti összegben indítani? Mennyi az esélyem a pernyerésemre?

Figyelt kérdés
Van e még más peren kívüli lehetőségre a peren kívüli egyezségre? A ledolgozott munkaórám 261 munkaórára csak 160 munkaórát számolt el a munkaadó részemre. a jelenléti ív az bizonyíték lehet e, bármilyen eljárásban? a munkaadó nem válaszol tértivevényes leveleimre. Mi lehet a megoldás az ügyemben?
2020. júl. 23. 16:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

munkaügyi bírósághoz lehet fordúlni

Ha tudod bízonyítani az igazadat érdemes belefogni

2020. júl. 23. 16:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha van bizonyítékod arra, hogy ezzel tartozik neked, akkor elmehetsz a legközelebbi közjegyzőhöz is és indíthatsz fizetési meghagyásos eljárást. Az összeghez képest nem túl drága.
2020. júl. 23. 17:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Fizetési meghagyással kezdeném. A követelés 3%-a a díja, és ha jogerős, azonnal végrehajtható is. (Késedelmi kamattal, mindennel együtt.)

Ha viszont ellentmondanak, akkor figyelni kell, mert 15 nap van a kereset benyújtására.

Ha tényleg jogos az igényed, akkor én nem hagynám annyiban, az biztos.

2020. júl. 23. 17:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Bizonyítani tudom a lefényképezett jelenléti ível. Úgy tudom a munkaviszony megszűnését követő 30 napon belül lehet a munkaügyi perrel élni. De ha közjegyzői intézkedés esetén adott esetben nem születne megállapodás, ez esetben már nem számít a 30 napon belüli határidő?
2020. júl. 23. 17:39
 5/8 anonim ***** válasza:
94%
Az teljesen más per, ott az ellentmondásról való értesítéstől számított 15 nap játszik.
2020. júl. 23. 17:41
 6/8 anonim ***** válasza:

A jelenléti ív jó bizonyíték, de fontos, hogy minden egyértelműen rajta legyen. Minden mást is jó, ha csatolsz, a munkaadóval történt levelezést, ha volt ilyen, a munkaszerződést, a már kifizetett részről az igazolást. Nem árt, ha vannak korábbi jelenléti ívek mintának és ha van legalább egy tanúd is, az egyik volt munkatárs.

Ezek nélkül mondhatja, hogy nem valódi a jelenléti, vagy hogy ő már kifizetett, mondjuk akkor neki kell igazolnia pénztárbizonylatal, vagy banki kivonattal.

2020. júl. 24. 07:19
 7/8 A kérdező kommentje:
Ma voltam ügyvédnél, aki vállalta az ügyeben-i képviseletet. Az ügyvéd a kereset levélben kéri, a Munkaügyi Bíróságot, hogy hivatalból a munkaadótól kérje be az ügyben érdeket jelenléti íveket.Mivel ez ügyben alapos a gyanú az okirat eltüntetésének a megvalósítása miatt, és a csalás megalapozott elkövetése miatt az illetékes hatóság is vizsgálódni fog.
2020. júl. 24. 16:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Ja még annyit,hogy tanuk vannak akik fogják bizonyítani, azt, hogy valóban csak én dolgoztam azon a helyen szinte minden nap. Jelenléti ívem is van nagyon jó minőségben amelyet a telefonommal fényképeztem le, még a szolgálati naplóról is. Ügyvédem is azt mondta, nem érti a munkaadót miért zárkódot el az ügyben, hiszen egy ilyen ügyből adódóan a vizsgálatok megfognak hamarosan indulni a munkaadó ellen, és lehet egy hatalmas bukta is a munkaadó ellen.
2020. júl. 24. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!