Betörőre érdemes fegyvert fogni?
"Már miért menne börtönbe? "
Pl ha nem sikerül bebizonyítani hogy jogos volt az önvédelem :D Az hogy te egy jogos helyzetben megvéded magad meg bebizonyítani a bíróságnak hogy tényleg jogos volt amit tettél az két külön dolog... :) Sokaknak nem sikerült és most böriben vannak, pedig jogosan védték magukat :)
Ha ilyen helyzetben vagy a legbölcsebb hogy nem játszod ott a rambót hanem futsz és menekülsz, mert ha megvéded magad téged fognak meghurcolni a bíróságon. A saját példám tudom mondani, éjszaka csoportosan akartak kirabolni az utcán és elővettem a bicskám (a penge hossz szabályos volt) nem tettem semmi támadó mozdulatot csak védtem volna magam, erre a rablók kihívták a rendőröket akik kiérkezve úgy leszidtak hogy nem igaz, a rablókat meg ott pátyolgatták hiába mondtam nekik a szitut :) Annyi volt a szerencsém hogy nem tettek ellenem feljelentést különben mehettem volna bíróságra is. Egy életre megtanultam a leckét hogy mennyire lehet a rendőrségre és a magyar jogra számítani :) A legokosabb ha nem bántod a támadót hanem futsz, különben te fogod megszívni.
Legálisan tartott fegyverrel jogod van megvédeni magad, ha fegyverrel támadnak rád és veszélyben az életed.
Ezt lehet otthon és lehet közterületen is.
Más kérdés, hogy nem látom azt az életszerű szituációt, mikor meghallod, hogy jön a betörő, kiveszted a fegyverszekrényből a fegyvert, a páncélszekrényből a lőszert majd betárazol... :D
Ha nem így tárolod, akkor viszont nem csak felelőtlen vagy, de szabályt is szegsz vele.
Szóval ez az egész egy fikció, és persze marhaság.
A betörő a legritkább esetben olyankor megy, amikor van otthon valaki.
És ki az aki rendőrt hív fegyverhasználat után?
Aki igen, az megérdemli a sorsát.
Más kérdés, hogy nem látom azt az életszerű szituációt, mikor meghallod, hogy jön a betörő, kiveszted a fegyverszekrényből a "fegyvert, a páncélszekrényből a lőszert majd betárazol... :D
Ha nem így tárolod, akkor viszont nem csak felelőtlen vagy, de szabályt is szegsz vele."
ez egy téves infó
371/2016 kormányrendelet:
42.3: "A lőfegyver és a hozzá tartozó lőszer a tartásukra jogosult személy folyamatos jelenlête esetén elzárás, illetve elkülönítés nélkül is tárolható..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!