Egy anonim oldalon, mint amilyen ez is, anonim személy ellen lehet becsületsértést elkövetni?
Írogat itt valaki nekem, akár becsület sértésre is alkalmas dolgokat. Nem durvákat, csak ilyeneket, hogy "tehetségtelen, tudatlan, proli", stb. Sajnos volt, hogy én is visszaszóltam, de szintén nem durvát ("Szerencsétlen kretén." <-- ezt írtam). Azt olvastam erről, itt is, meg máshol is, hogy akkor lehetne ez becsületsértés, ha a pl. "Paprika45324" nicknév egyértelműen köthető "Gipsz Jakab" valós személyhez, a nickneve alapján mindenki tudná, hogy "Paprika45324" egyenlő "Gipsz Jakabbal". Az én nicknevem alapján senki nem tudja, hogy valójában ki vagyok én, akkor így nem is történt becsületsértés?
Mielőtt valaki azt írná, hogy hisztizem, szó sincs róla, csak szeretném tudni, hogy lehet-e tenni valamit, ha eldurvul a dolog.
Köszönöm!
Privát üzenetben meg végképp nem lehet becsületsértést elkövetni. Becsületsértést csak nagy nyilvánosság előtt lehet elkövetni, privátban egymásközt legfeljebb a kis lelkedet tudja megsérteni, nem a becsületedet.
Privátban legfeljebb zaklatni lehet valakit, nem becsület sérteni, de egy ilyen oldalon az sem működik, mert letiltod vagy csinálsz új felhasználót vagy nem olvasod el az üzeneteit, stb.
"Privát üzenetben meg végképp nem lehet becsületsértést elkövetni."
4, ez biztos?
Mert itt azt írja, hogy a becsületsértés négyszemközt is elkövethető:
A rágalmazás és a becsületsértés nem ugyanaz.
Mint ahogy egyéb bűncselekmények is felmerülhetnek.
Amúgy a rendőrség az e-mail címet azt meg tudja szerezni pillanatok alatt, hisz az oldal üzemeltetői felelősek minden tartalomért, és ki kell adniuk az ilyesmit hatósági megkeresésre.
Kérdés, hogy amit írtál, az elér-e olyan szintet, amivel már a rendőrség foglalkozik.
Pl. zaklatás.
Abból, amit ide leírtál, a tied a rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!