Genyó dolog lenne ezt csinálni a 14 napos elállási joggal?
Laptopom töltője beszart. Ez egy drága gép, nem jó hozzá bármilyen töltő. Kértem csere töltőt, nem kötelességük adni, nem is adtak, bár szerintem ez csak kis jóindulat lett volna, mert nem hiszem el, hogy egy márkaszervizben nincs egyetlen felesleges töltő sem, két napra. Próbálok kölcsönkérni, de ez sem egyszerű.
Arra gondoltam, hogy végső esetben rendelek egy töltőt neten, használom, amíg nem kapom meg a garanciáztatottat, majd szépen visszaviszem tizennégy napos elállásban, indoklás nélkül.
Kizártnak tartom, hogy te ügyvéd lennél, akkor nem írnál ekkora marhaságokat, akár az elállási jogról, akár hogy egy a törvényalkotás által jóváhagyott legitim jogi lehetőség az emberöléshez hasonlítasz, ami viszont egy bűncselekmény, szemben az elállási joggal, ami egy teljesen törvényes dolog. Csalásnak nevezni ezt, ilyet egy ügyvéd nem csinál. Ráadásul az ügyvéd az nekem nem szakma, hanem hivatás. A szakma az a karosszéria lakatos. Szóval akkor vagy te ügyvéd, amikor én a dalai láma.
De győzz meg minket, fejtsd ki, hogy miért volna csalás az elállási jog, amit a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet meghatározott. De sokkal jobb lenne, ha megmutatnád a diplomádat, hogy lássuk tényleg ügyvéd vagy-e, vagy csak egy nagyotmondó, hazudozó. A személyes adatokat kitakarhatod.
Nem mutatok meg semmit itt a fóruomon. Mit érdekel engem, hogy mit hisztek? Hisz még értelmezni sem tudjátok, amit írtam. Biztos túl választékos nektek.
De, ha tényleg feljelentesz, akkor egy esetleges találkozáskor láthatod az igazolványomat is természetesen. :)
Etikusnak nem etikus, de ha pl. a márkaszervíz árusít online, akkor simán megcsinálhatod.
Valaki említette a csomagolást a visszaküldésnél. Közkeletű tévedés, hogy az eredeti (néha bontatlant is olvasni) csomagolásban kell visszaküldeni, de ez csak bizonyos termékre igaz, ahol pl. higiéniai vagy romlandóság szempontok is vannak, vagy pl. digitális anyagokra, ahol felbontás után tudsz másolatot készíteni róla. Amúgy a termékek 99%-át csomagolás nélkül is visszaküldheted, az áruház nem reklamálhat, hogy azt úgy nem fogadja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!