Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Genyó dolog lenne ezt csinálni...

Genyó dolog lenne ezt csinálni a 14 napos elállási joggal?

Figyelt kérdés

Laptopom töltője beszart. Ez egy drága gép, nem jó hozzá bármilyen töltő. Kértem csere töltőt, nem kötelességük adni, nem is adtak, bár szerintem ez csak kis jóindulat lett volna, mert nem hiszem el, hogy egy márkaszervizben nincs egyetlen felesleges töltő sem, két napra. Próbálok kölcsönkérni, de ez sem egyszerű.

Arra gondoltam, hogy végső esetben rendelek egy töltőt neten, használom, amíg nem kapom meg a garanciáztatottat, majd szépen visszaviszem tizennégy napos elállásban, indoklás nélkül.

2020. júl. 20. 12:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%
Látni fogják azonnal, h nem egyhetes töltőt adsz vissza... bukovári...
2020. júl. 20. 12:37
 2/14 anonim ***** válasza:
52%

Nem tudod őket átverni, nem bolondok azok. Egyből meglátják.

Gondolom te is észrevennéd.

2020. júl. 20. 13:06
 3/14 A kérdező kommentje:
Rendben, hiszek nektek, de azért indokoljátok már meg, kérlek! Hogyan fogják észrevenni, hogy egy hét alatt háromszor három órán keresztül töltöttem vele a laptopot? A törvény 25. § kimondja, hogy a fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Hogyan fogják megállapítani, hogy a három töltés csak kipróbálás volt-e? Kíváncsian várom a válaszokat!
2020. júl. 20. 13:11
 4/14 anonim ***** válasza:
20%

De te a régit akarid visszacserélni azcújnak a számlájával, nem?

Én így ertelmeztem...

2020. júl. 20. 14:06
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én meg úgy értelmeztem, hogy ugyanazt a töltőt küldöd vissza 14 napon belül. Ha interneten rendeled, minden jogod megvan erre, az a fontos, hogy meglegyen az eredeti csomagolás is, a postaköltséget pedig valószínűleg neked kell állni. Még indokolni sem kell, hogy miért állsz el a vásárlástól, elég írásban jelezni a szándékot. Ez EU-s szabályozás.
2020. júl. 20. 14:18
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
#1 #2 totál félreértette a kérdést.
2020. júl. 20. 14:34
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ilyen esetben inkább egy nagyobb áruháztól rendelnék, mert egy kiskereskedést szerintem sem túl etikus ilyennel szívatni, bár a törvény adta lehetőség megvan rá.
2020. júl. 20. 14:35
 8/14 anonim ***** válasza:
19%

Senkit sem etikus ezzel szívatni, de - sajnos - elvileg működne.

Engem undorít az ilyesmi, de ha te ettől jól érzed magad, hajrá.

2020. júl. 20. 14:42
 9/14 A kérdező kommentje:

Négyes, rosszul értelmezted.

Nyolcas, az etikus, amit a kereskedők csináltak az elmúlt években a fogyasztókkal? Az etikus, hogy itt ülök a gépnél, a mai napot még kibírja a akkumulátor, de a holnappal már nem tudom mi lesz, pedig ezen dolgozok, ezen keresem a kenyeremet, csak mert nem voltak képesek kettő napra adni egy töltőt? Ez etikus? A tizennégy napos elállással - ami teljesen törvényes, ahogy leírták előttem - ennél fogva nem is etikátlan, egy kicsit visszakapják most a kereskedők azt, amit mi kaptunk tőlük a rendszerváltás óta. És 2021-től meg rosszabb világ jön rájuk.

Az egyes-kettes, akik meg totál félreértették a kérdést, láthatólag fogalmuk sincs a tizennégy napos elállási jogról. De akkor miért szólnak hozzá, nem értem...

2020. júl. 20. 15:48
 10/14 anonim ***** válasza:
4%

Nem etikus az sem. És akkor ez téged felment?

A szomszéd gyilkol akkor nekem is szabad, vagy mi? Mit akartál ezzel mondani? :D Csak kifogásokat keresel, hogy megmagyarázd, miért készülsz valakit átverni.

2020. júl. 20. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!