1989-től milyen jogon fosztották meg szabad Magyar Állampolgárokat személyi szabadságuktól? 1 évig és utána fél évig.(sorkatonaságra gondolok)
A rendszerváltásig megértem, diktatúra volt, nem volt ellenvetés. De a rendszerváltás után a szerencsétlen szabad állampolgárok "önként, dalolva" miért vonultak be sorkatonának?
Nem tudták, hogy nem kötelezhetik már rá őket?
Szerintem az alapfelvetés is hibás. A sorkatonanság abban az időszakban törvényi kötelezettség volt, egészen 2004-ig.
Ugyanúgy, ahogyan jelenleg is törvényi kötelezettség Ausztriában, Svájcban, Finnországban, Svédországban és Norvégiában, csak hogy Európa fejlettebb részeit soroljam ide.
Szerintem kérdező te magad se érted, hogy mit is akarsz tudni!
Ez olyan mintha megkérdeznéd, hogy milyen jogod veszik el a jogosítványodat, ha ittasan vezetsz és lebuksz?
Azon a jogon, hogy ez a törvény.
A kérdező felvetése teljesen jogos, hisz tele vannak a törvények az egyén szabadságáról szóló lózungokkal, amik a valóságban szart se érnek. Például az Alaptörvény nagy része úgy ahogy van papírpocsékolás, mert teljesen szubjektív, hogy mit lehet beleérteni az adott mondatba.
Attól, hogy a kommunizmus összeomlott még voltak kötelező dolgok. Az egyik a sorkatonaság volt. Amit mint írták jóval később szüntettek meg, és nem is olyan nagy kár volt érte.
Igazából sem jelentette a rendszerváltás azt, hogy onnantól kezdve mindeni azt csinálhat amit akar.
Amíg kötelezően megmondják, hogy 8-tól iskolában kell lenned, az is diktatúra, csak felnőttek drága, el tetszenek feledkezni róla.
A Kádár-rendszert meg úgy tessék viszonygatni, hogy volt előtte másik ezer év, ahol szintén diktatúra volt, és szintén vitték ágyútölteléknek az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!